Sport
MLADEN BARTOLOVIĆ:

Važnije je da Cibalia ostane prvoligaš negoli moj posao
Objavljeno 20. ožujka, 2018.

Cibalia je još jednom nastradala na Rujevici. Nakon jesenskih 7:0 i nedjeljnih 5:1 također je poraz koji peče. Nakon novoga poraza odlučeno je da Vinkovčani moraju nešto mijenjati, a obično je u takvim slučajevima “na nišanu” trener. Mladen Bartolović, nakon što je prošle sezone preuzeo klupu Vinkovčana od Austrijanca Petera Paculta, u vrlo lošoj situaciji Cibaliji je osigurao opstanak. Uz to, bio je vidljiv pomak u igri, a ove sezone imao je veliku želju što prije izbjeći opasnu zonu na ljestvici. Unatoč tome što je Cibalia prikazivala dopadljiv nogomet, svoju zamisao i cilj zasad nije ostvario. Teška situacija i borba za opstanak bile su stalna omča oko vrata mladoga trenera koji je želio graditi i stvarati momčad za budućnost, ali je njegov status ovisio isključivo o rezultatima. Zbog svega toga vijest da je Bartolović napustio trenersku klupu Cibalije one upućenije nije previše iznenadila. A sam Bartolović u kratkim nam je crtama objasnio zašto je u dogovoru s čelnicima kluba prepustio svoje mjesto nekome drugome.

- Ovaj moj potez napravljen je upravo zbog toga što želim da se nešto uzdrma, da momčad doživi pozitivan šok. Najvažnije je da se igrači pokrenu i da Cibalia na kraju sezone ostane prvoligaš. Razgovarao sam s vodstvom kluba i dogovorili smo se da pokušamo s novim trenerom nešto više napraviti, pogotovo što je sada stanka u prvenstvu, pa bi novi trener imao vremena nešto napraviti. Prioritet kluba je ostanak u ligi i svi mi koji radimo u klubu moramo biti na tom pravcu, makar se radilo i o našem poslu. Vjerujem da ova momčad ima snage i moći da osigura ostanak u ligi i stoga želim sve najbolje igračima, ali i novom treneru.

Bartolović je zaposlenik kluba i znalo se da će, ako jednom bude odlazio iz seniorskog sastava, i dalje obnašati neku funkciju u klubu, za koju će Uprava prosuditi da ju je sposoban kvalitetno odraditi.

- Ostajem u klubu, tako smo se dogovorili i kada sam dolazio za trenera seniorske momčadi. Želim, koliko god je to u mojoj mogućnosti, pomoći da Cibalia izbori ostanak u ligi, pa ću se staviti na raspolaganje klubu u svakom pogledu. Cibalia je moja prva opcija i zbog toga toliko želim pomoći da se i ubuduće u Vinkovcima igra prvoligaški nogomet - zaključio je bivši trener Cibalije. A. Grgić

Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku