Sport
NOVI TRENER CIBALIJE

Rupnik: Znam da će nam biti teško, ali vjerujem u ovu momčad i sebe
Objavljeno 20. ožujka, 2018.
Lakše će mi biti raditi nakon Bartolovića, koji je odradio dobar posao

Visok poraz Cibalije na Rujevici protiv Rijeke (5:1) nije dobro sjeo nikome tko je simpatizer ili navijač Cibalije. Još jednom je vinkovačka momčad iskazala neuvjerljivost i nemoć protiv, još uvijek, aktualnog prvaka Hrvatske na njegovu travnjaku. Zanimljivo je kako ista momčad odigra dobru utakmicu protiv Osijeka i osvoji bod, a onda protiv Rudeša i pogotovo Rijeke doslovce nestane. Vjerojatno ponukano opasnom zonom u kojoj se Cibalia još uvijek nalazi, vodstvo kluba u razgovoru s trenerom Mladenom Bartolovićem donijelo je odluku da se dogovorno raziđu i da Bartolović prepusti svoje mjesto nekome drugome.

Pronađen nasljednik

Potez koji su povukli u klubu govori u prilog tomu da se nešto ipak mijenja u razmišljanju i radu. Naime, dosta dugo nije se dogodilo da nakon ostavke ili otkaza treneru njegov nasljednik bude izabran već nakon nekoliko sati poslije. Naime, novim trenerom još jučer imenovan je Davor Rupnik, a takvu odluku objasnio je sportski direktor Vladimir Balić.

- Davor Rupnik dobro je poznato ime u Slavoniji, trener za kojeg smo procijenili da bi mogao podići naše igrače u preostalom dijelu prvenstva kako bi izborili ostanak u ligi. Kako je dva tjedna pauza, željeli smo da novi trener ima vremena upoznati momčad i odraditi s njom mini pripreme uoči nastavka sezone. S Bartolovićem smo se razišli nakon obostranog dogovora, a sve u korist Cibalije. On ostaje u klubu i preuzet će mjesto glavnog skauta kluba, umjesto Nenada Lušića, i bit će na dispoziciji stručnom stožeru, a sudjelovat će u kreiranju momčadi za sljedeću sezonu. Uz to, bit će koordinator rada sa starijim uzrastima u školi nogometa, tu mislim na momčadi koje igraju Prvu HNL - objasnio je Balić.

Rupnik (ni)je zatečen

Nekadašnji igrač i trener Osijeka, a do jučer trećeligaša BSK-a Cibaliju će preuzeti već sutra, kada starta mini ciklus priprema za nastavak sezone. Rupnik je s jedne strane bio iznenađen pozivom iz vinkovačkog prvoligaša. No bio je spreman preuzeti vruć krumpir.

- Prvo, drago mi je što sam pozvan preuzeti Cibaliju. Jesam li iznenađen? Prije svega jesam zbog smjene trenera. A što se tiče poziva i moga angažmana, to me nije iznenadilo. Vjerojatno su pratili moj dugogodišnji trenerski rad i znaju što sam u trenerskoj karijeri ostvario i koje rezultate imam iza sebe, pa je vjerojatno zbog toga i stigao poziv.

Cibalia nije u dobroj situaciji i trebat će puno rada kako bi se osigurao opstanak. Rupniku je poznato stanje igračkog kadra u Cibaliji i ne dvoji da se radi o dobroj momčadi.

- U današnje vrijeme, kada se sve utakmice prenose preko televizije, i nije teško biti upoznat sa svime. To mi je posao kojim se bavim, pa je i jedan od prioriteta znati sve što se u okruženju događa. Bivši trener Bartolović je napravio dobar posao u Cibaliji i sigurno je da će mi zbog toga biti lakše raditi nakon njega. Znam da će nam biti teško, ali da ne vjerujem u ovu momčad i sebe, sigurno ne bih prihvatio ovaj posao. Vidio sam u nekoliko utakmica da ova momčad ima mogućnosti i znanja, zna igrati i to je osnova na kojoj se može dosta toga nadograditi. Vjerujem da ću ostvariti ono zbog čega dolazim u Cibaliju - poručio je novi trener Cibalije.

Antun GRGIĆ
OSOBNI KARTON

Davor Rupnik (Osijek, 29. 8. 1971.) nastavio je lozu poznate osječke nogometne obitelji Rupnik. Igračku karijeru počeo je u NK Osijek, a inozemnu karijeru gradio je prije svega u Izraelu i Sloveniji. Nakon nogometne karijere posvećuje se trenerskom pozivu, koji je počeo u osječkom Grafičar-Vodovodu, zatim nastavio u Vukovaru, odakle je stigao u BSK, s kojim je ostvario najveće trenerske uspjehe i s kojim je ušao u sedmu sezonu vođenja, a jedini prekid imao je kada je nakratko preuzeo svoj matični NK Osijek, s čije je klupe ponovno otišao na onu bjelobrdskog trećeligaša, s kojim je ove sezone osvojio naslov jesenskog prvaka.

Bartolović ostaje u klubu kao glavni skaut te koordinator starijih uzrasta u školi nogometa

Rupnik

NOVI TRENER CIBALIJE STIŽE S KLUPE BSK-a

Najčitanije iz rubrike