Novosti
BOJAN GLAVAŠEVIĆ:

Uhljebljivanje je zaštitni znak HDZ-a
Objavljeno 19. ožujka, 2018.

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević u ponedjeljak je ustvrdio da su “nepotizam i uhljebljivanje zaštitni znak HDZ-a kada je na vlasti”. Mediji su objavili kako je Tonko Obuljen, brat ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, imenovan predsjednikom Vijeća HAKOM-a, kazao je Glavašević, istaknuvši kako to možda nije nezakonito, ali je sigurno nemoralno. “Vlada je toga svjesna i upravo zbog toga nije na vrijeme obavijestila medije, ta informacija nije bila u priopćenju, nego su je pokušali provući ispod žita tako da hrvatska javnost to ne zna”, ustvrdio je. Tu ima mnogo “sretnih slučajnosti” pa je tako ministričin brat sada na čelu HAKOM-a, ministričin suprug je također slučajno zaposlenik Ministarstva kulture, a ministričin kum je također sasvim slučajno na čelu jedne poslovne jedinice na HRT-u, nabrojio je Glavašević.

Upozorio je i na Josipu Rimac, koja nije uspjela na lokalnim izborima, pa se HDZ pobrinuo za nju u svom “hranidbenom lancu”.

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je u ponedjeljak da se pri imenovanju Tonka Obuljena, brata ministrice Nine Obuljen Koržinek, novim predsjednikom Vijeća HAKOM-a nije radilo o nepotizmu jer se Obuljen cijeli život bavi tom problematikom.H

Možda ste propustili...

PROJEKT DOLINA VODIKA SJEVERNI JADRAN

Od 2028. godine stizat će 5000 tona vodika

VJERUJE U DOGOVOR LIJEVIH I DESNIH

Milanović: Istanbulska konvencija nije bitna