Crna kronika
ODVJETNICI SE NISU PRIPREMILI

Odgođeno suđenje Zdravku Mamiću
Objavljeno 19. ožujka, 2018.

OSIJEK - Na prijedlog obrane, koja je prigovorila da je kasno dobila nalaz vještačenja, pa joj treba vremena za pripremu, u ponedjeljak je na osječkom Županijskom sudu do 21. ožujka odgođen nastavak suđenja bivšem čelniku GNK "Dinamo" Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika, koje Uskok tereti za izvlačenje novca iz toga kluba.

Na glavnoj raspravi trebao je biti ispitan vještak informatičke struke Ivan Miškulin. On je trebao obrazložiti svoje vještačenje računala zaplijenjenog tijekom istrage u klupskim prostorijama GNK "Dinamo" i datoteka vezanih uz ugovore o profesionalnom igranju i anekse ugovora o podjeli transfernog obeštećenja za igrače Luku Modrića i Dejana Lovrena. Branitelji okrivljenih prigovorili su da su nalaz i mišljenje vještaka zaprimili tek 16. ožujka poslije 12 sati i zatražili su rok od najmanje osam dana kako bi mogli proučiti nalaz i pripremiti se za postavljanje pitanja vještaku.

Tužiteljstvo se usprotivilo prijedlogu, s obzirom na to da se vještački nalaz sastoji od samo deset stranica i manjim dijelom je tekstualni, zbog čega, kako drže, obrani nije potrebno neko duže vrijeme za pripremu. Sudsko vijeće prihvatilo je prijedlog obrane i odgodilo glavnu raspravu, a nastavak zakazalo za 21. ožujka, smatrajući da je nalaz vještaka kratak te da nije potrebno veliko informatičko znanje da bi ga se proučilo.

Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su GNK "Dinamo" izvlačenjem novca oštetili za gotovo 116 milijuna kuna, a državni proračun za bar 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.H

Na glavnoj raspravi trebao je biti ispitan vještak informatičke struke Ivan Miškulin

Možda ste propustili...

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike