Crna kronika
MLADI VOZAČI NA CESTI

Zbog neiskustva i neznanja krivi su za nesreće
Objavljeno 20. ožujka, 2018.
Četvorica vozača prekršajno su prijavljena tijekom vikenda u Požegi, Kutjevu i Lipiku

POŽEGA - Četiri mlada vozača tijekom vikenda su u Požeško-slavonskoj županiji prijavljena zbog različitih prekršaja. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske, policijsko zapisivanje prekršaja počelo je u petak, oko 16.10 sati, u Ulici Pavla Radića u Požegi.

Policija je izišla na teren nakon dojave da je došlo do sudara dva automobila. Očevidom je utvrđeno da je nesreću skrivio 21-godišnjak koji je upravljao Volkswagenom požeških registracijskih oznaka. On je prilikom uključivanja u promet svojim vozilom udario drugi Volkswagen, također požeških registracija, u vlasništvu 65-godišnjaka. Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da 21-godišnjak nema vozačku dozvolu. Zbog toga je prijavljen za izazivanje prometne nesreće te upravljanja vozilom prije stjecanja prava.

U subotu, oko 13.55 sati, slična nesreća dogodila se u Ulici Ante Starčevića, u Lipiku. BMW-om našičkih registracija upravljao je 18-godišnjak. Zbog neprilagođene brzine nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjeg dijela BMW-a na stražnji dio Peugeota daruvarskih registracija s kojim je upravljao 19-godišnjak. Vozač BMW-a se nakon nesreće odvezao, ali su ga policajci brzo pronašli. Prijavljen je zbog izazivanja sudara i vožnje neprilagođenom brzinom.

Još jedan golobradi vozač skrivio je prometnu nesreću u nedjelju oko 23 sata u Kutjevu, u Ulici Republike Hrvatske. Audijem požeških registracija upravljao je 18-godišnjak, a do nesreće je došlo kada se pokušao uključiti u promet. Kako nije propustio sva vozila, Audijem je naletio na Škodu požeških registracija koju je vozio 54-godišnjak. Mladom vozaču izdan je prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet, ali i neočišćenog vozila od snijega.

Milan BUGARIĆ
IMA 17 GODINA I VOZI PIJAN

Dva ozbiljna prekršaja u prometu počinio je 17-godišnjak. Njega su policajci u redovitoj kontroli prometa zaustavili u subotu oko 4.15 sati u Požegi. Maloljetnik koji nema vozačku dozvolu upravljao je Volkswagenom kojem je prometna dozvola istekla. K tome je 17-godišnjak u krvi imao 0,68 promila alkohola. Tako si je 17-godišnjak prije punoljetnosti priskrbio odlazak na triježnjenje u policijsku postaju. Policijska kontrola naljutila je 29-godišnjeg suvozača koji je prilikom uzimanja podataka od 17-godišnjaka vrijeđao policajce. I on je na koncu odveden na triježnjenje, a dobio je i prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

ne razmišljaju

VOZE AUTE, A NEMAJU DOZVOLU

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike