Regija
DVD ŽUPANJA REZIMIRAO LANJSKU GODINU

255 vatrogasaca odradilo 609 sati u 63 intervencije
Objavljeno 20. ožujka, 2018.

ŽUPANJA

Na redovitoj izvještajnoj skupštini DVD-a Županja, govoreći o radu u 2017. godini, predsjednik Mladen Mikić među brojnim aktivnostima istaknuo je nabavu vatrogasne opreme, redovne servise vozila i opreme, uređenje prostorija i vanjskog dijela zgrade DVD-a i nabavu novog uredskog namještaja. “Tijekom 2017. godine imali smo i redovan posjet inspektorice državne uprave te dva nadzora Ministarstva gospodarstva, gdje je zaključeno da su oprema i rad Društva u skladu sa zakonom i pravilnicima”, ustvrdio je. Uz osposobljavanje i usavršavanje postojećih, jedna od zadaća u 2017. godini bila je pomladiti operativnu postrojbu DVD-a Županja novim članovima. Mikić je ponovno uputio poziv zainteresiranim mladim i sposobnim osobama s područja grada da im se priključe.

Zapovjednik Zlatko Jemrić iznio je podatak da je DVD Županja lani odradio ukupno 63 intervencije u kojima je sudjelovalo 255 vatrogasaca, 78 vozila i utrošeno je 609 radnih sati. “Bilo je vrlo opasnih i zahtjevnih intervencija, sve su odrađene prema pravilima vatrogasne struke i, srećom, nije bilo ni jednog ozlijeđenog člana naše postrojbe”, ustvrdio je.

Devet požara lani je zabilježeno na građevinskim objektima, 25 požara buknula su na otvorenom i dva na prometnim sredstvima. Vatrogasci su imali i deset tehničkih intervencija – otvaranje stana, ispumpavanje vode, uklanjanje prepreka i dvije intervencije na cestovnim prometnicama, a bili su angažirani i na osiguranju i prijevozu vode. Sve intervencije odradilo je 25 članova operativne postrojbe. Jemrić je pohvalio suradnju sa Županijskim centrom 112, a također i s policijom, HEP-om, Plinarom te Zavodom za hitnu medicinu...

DVD Županja lani je obilježio 130. godišnjicu osnutka i dobitnik je vrijednih priznanja: Srebrnog grba Grada Županje, Povelje Vukovarsko-srijemske županije i Povelje Gjure Stjepana Deželića od Hrvatske vatrogasne zajednice. M. Lešić Omerović

Priznanja i odlikovanja zaslužnima

Na Skupštini su dodijeljena priznanja i odlikovanja zaslužnim članovima. Srebrna medalja uručena je Zvonku Oršoliću i Tomi Anđiću, a Spomenica za 40 godina vatrogastva Ivanu Polgaru. Čin časnika dobili su Mario Špoljar i Vladimir Balentović, a specijalnost strojar Goran Bošnjak, Zdenko Bučar, Zdenko Dabić, Marijan Gagulić, Tomo Martinović, Silvio Mešin, Igor Trpković i Nikola Maričić. Uz predstavnike vatrogasnih društava iz okolnih mjesta, Skupštini DVD-a Županja nazočili su i zamjenik gradonačelnika Županje Mladen Dogan, predsjednik VZVSŽ-a Antun Jelić i pomoćnik ministrice gospodarstva Damir Juzbašić.

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike