Regija
HKUD I VMO HARKANOVCI

Nakon korizmenih napjeva, posna jela
Objavljeno 20. ožujka, 2018.

HARKANOVCI

HKUD Harkanovci i VMO Harkanovci potvrdili su se kao odlični organizatori omiljene manifestacije – 3. Večeri pjesme i korizmenih napjeva, koja je održana u harkanovačkoj crkvi Gospe Snježne.

Kako doznajemo od tajnika harkanovačkog HKUD-a Danijela Fadige, manifestaciji su nazočile a capella pjevačke skupine susjednih društava: KUD Josipovac iz Josipovca, Ženska vokalna skupina Bocanjevčanke iz Bocanjevaca, Mješoviti crkveni zbor Župe Ladimirevci-Marjančaci, KUD Seljačka sloga iz Šljivoševaca, Mješoviti pjevački zbor sv. Cecilija Župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije iz Valpova, Mješovita pjevačka skupina Šokadija Ivanovci, Zelčin, Marjančaci i, dakako, Mješoviti zbor Župe Snježne Gospe Harkanovci i HKUD-a Harkanovci.

Nakon zajedničke svete mise koju je predvodio župnik vlč. Josip Martinović, slijedili su nastupi skupina koje su se predstavile pjesmama korizmene tematike. Svi su sudionici, uzvanici i gosti u velikoj dvorani Vatrogasnog doma bili pozvani na degustaciju starinskih jela kao što su: taški, rezanci s makom, orasima, kajmakom, amper supa, prova, gužvare, pečene lokšice i brojna druga jela pripremljena prema starim receptima. U njima je prevladavala hrana siromašna šećerom i masnoćama, bez mesa i ribe, karakteristična isključivo za korizmeno razdoblje posta. L. Aničić

Najčitanije iz rubrike