Regija
NAKON GRADSKOG VIJEĆA FACEBOOK-RAT

HDZ odbio smanjenje plaće Šutalu - traži još manji koeficijent
Objavljeno 20. ožujka, 2018.

VALPOVO

Iz sjednice u sjednicu Gradskog vijeća valpovačka javnost svjedoči sve dubljem jazu između vladajućeg HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera i Valpovačke nezavisne liste, iz čijih su redova aktualni gradonačelnik Matko Šutalo i njegovi zamjenici. Ti se sukobi posljednjih mjeseci gotovo u pravilu prelijevaju i na društvene mreže koje postaju poligon za političke obračune, a najsvježija tema nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća Valpova postala je priča o Odluci o smanjenju plaće gradonačelniku i njegovim zamjenicima, koju vladajući nisu prihvatili.

“Na sjednici Gradskog vijeća glasalo se o prijedlogu gradonačelnika da smanji plaću sebi i zamjenici gradonačelnika u iznosu od cca 50.000 kuna godišnje. Prijedlog nije usvojen. Protiv su bili vijećnici: Leon Žulj, Dejan Pisačić, Dubravko Kučinac, Zoran Pepić, Jozo Piškorjanac, Jozo Bogdanović, Stanko Milošević. Marko Tomoković, Vitomir Matoković i Miroslav Šmit nisu bili prisutni. Ovo je još jedan dokaz da je pojedincima politikantstvo iznad dobrobiti građana te samo zbog njima znanih razloga nisu htjeli uštedjeti Gradu 50.000 kuna”, poručila je svojim sugrađanima preko Facebooka ekipa okupljena oko gradonačelnika Šutala.

Ni ovaj put nije trebalo dugo čekati na odgovor druge strane okupljene oko HDZ-a, koja je u podužem pojašnjenju na svojoj facebook-stranici građanima nastojala “raščistiti maglu koju gradonačelnik uporno pokušava prodati ne samo vijećnicima grada Valpova nego i sveukupnoj javnosti”, poručili su.

“Tijekom kampanje g. Šutalo je obećavao da će dužnost gradonačelnika obavljati volonterski ili pola radnog vremena te nije bilo nikada govora da će čak postojati i profesionalni dogradonačelnik. Kao što vidimo, nije govorio istinu, štoviše, uzeo je sebi punu gradonačelničku plaću koja iznosi bruto 18.133,94 kuna (neto 11.731,85 kuna) te svojoj zamjenici plaću u iznosu od bruto 15.264,64 (neto 12.211,71 kuna)!!! Ukupno plaće za te dvije osobe građane grada Valpova godišnje koštaju oko 400.000 kuna, što je ukupno 1,6 milijuna kuna u mandatnom razdoblju!! Toliko o obećanjima iz predizborne kampanje i uštedama u gradskom proračunu!” optužuju iz HDZ-a. Šutala prozivaju i da je ovim prijedlogom o smanjenju plaća sebi i svojoj zamjenici predložio smanjenje koeficijenta za 0,35 posto koje nazivaju smiješnim i paravanom za nerad. Potvrđuju da su doista glasali protiv smanjenja plaće, ali i naglašavaju da su uputili gradonačelnika da iziđe s novim prijedlogom o smanjenju plaća koje bi trebalo biti bitno osjetnije i istinska ušteda. L. Aničić

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike