Autoglas
NAJAVLJUJU NJEGOVU RENESANSU

Volkswagen ne odustaje od dizela
Objavljeno 20. ožujka, 2018.

Unatoč skandalima oko manipuliranja ispušnim plinovima i prjetećim zabranama prometovanju vozilima s dizelskim motorima u Njemačkoj, Volkswagen i dalje ustraje na toj vrsti motora, rekao je šef koncerna Matthias Mueller prošlog tjedna na predstavljanju godišnjeg poslovanja u Berlinu. “Ja ne samo što se nadam nego sam i uvjeren da će dizelski motor doživjeti renesansu. Moderni dizelski motori su, kada je zaštita klime u pitanju, dio rješenja, a ne problema”, rekao je Mueller. Ustvrdio je da dizelski motori u atmosferu ispuštaju znatno manje štetnog ugljičnog dioksida nego benzinski motori.

Mueller je najavio da će Volkswagen do 2022. uložiti više od 90 milijardi eura u razvoj motora s unutarnjim izgaranjem. Istodobno koncern iz Wolfsburga ulaže i u sektor električnih pogona. “U sljedeće četiri godine u sektore elektropogona, digitalizacije i autonomne vožnje uložit ćemo više od 34 milijarde eura”, rekao je Mueller. Broj pogona koji proizvode akumulatore za elektroautomobile sa sadašnja bi se tri trebao povećati na 16. On je istodobno naglasio kako je za razvoj elektroautomobila potrebno poboljšati infrastrukturu stanica za punjenje.

- Volskwagen ne može sam riješiti problem manjka stanica za punjenje. Za to nam je potreban masterplan na europskoj razini - poručio je predsjednik Uprave Volkswagena. Predstavljene su i brojke, koje, unatoč brojnim skandalima u koje je upleten ovaj koncern, pokazuju rekordni promet i zaradu. Zahvaljujući jakoj potražnji u SAD-u i Kini VW je 2017. ostvario zaradu od 11,4 milijarde eura, što je sedam milijardi više nego 2016.H

90

milijardi eura će Volkswagen do 2022. uložiti u razvoj motora s unutarnjim izgaranjem

Možda ste propustili...