Regija
OBRAZOVNI PROJEKT U VINKOVCIMA

Cjeloživotno učenje
Objavljeno 19. ožujka, 2018.

U okviru projekta “Obrazovanje je prioritet – Uključivanje odraslih polaznika u prioritetne programe obrazovanja”, održana je uvodna konferencija u svrhu predstavljanja projektnih aktivnosti i ciljeva javnosti. Riječ je o projektu koji se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije. Nositelj je projekta Tehničko učilište Vinkovci, a partner VIA d.o.o.. Opći je cilj povećati uključenost odraslih osoba u cjeloživotno učenje i pridonijeti konkurentnosti na tržištu rada, provedbom programa osposobljavanja u prioritetna zanimanja na području županije.

Ciljne skupine kojima će se projekt baviti jesu odrasle osobe u dobi između 15 i 34 godine bez kvalifikacije, odrasle osobe s nižim razinama kvalifikacija, dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine. Projektom će se provesti tri programa obrazovanja i ukupno će se obrazovati 90 osoba: osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih, osposobljavanja za poslove barmena/ice-koktel majstora/ice, osposobljavanja za pčelara/icu. Projekt će dovesti do poboljšane integracije nezaposlenih osoba u društveni život zajednice, stjecanjem novih vještina, poboljšanjem znanja i poticanjem aktivnog uključivanja na tržište rada.

Projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda i odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele nepovratnih sredstava “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti”.

Trajanje je projekta 30 mjeseci, odnosno od 25. studenog 2017. godine do 25. srpnja 2019. godine. Ukupna je vrijednost projekta 937.328,09 kuna.M.Kokaj

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike