Crna kronika
U OSIJEKU I GATU U SUBOTU

Izbila dva požara na automobilima
Objavljeno 19. ožujka, 2018.

OSIJEK - Stanovnici središta Osijeka u ranim poslijepodnevnim satima u subotu osjetili su oštar miris spaljene gume i plastike. Da nešto ozbiljno gori odmah su signalizirale sirene vatrogasnih vozila. Kako doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, dojavu da gori automobil dobili su u 15.12 sati. Odmah su s jednim vozilom i šest vatrogasaca za nepune četiri minute dojurili na Vijenac Paje Kolarića i zaustavili se kod automobila kojeg je zahvatio plamen.

Vatrogasci su na silu otvorili poklopac motora i počeli s gašenjem požara koji je zahvatio motor. Čim im je vlasnik rekao da automobil ima plinsku instalaciju, vatrogasci su odmah zatvorili ventil na plinskom spremniku u stražnjem dijelu automobila. Nakon što je vatra ugašena vatrogasci su još neko vrijeme hladili motor vodom. Potom su termokamerom pregledali unutrašnjost automobila. Vatra je pričinila veliku materijalnu štetu, jer je motor u požaru potpuno uništen, a od visoke temperature oštećen je i poklopac motora te maska vozila. Točan uzrok požara znat će se nakon očevida kojeg je proveo protupožarni inspektor.

Još je jedno vozilo gorjelo u subotu u Slavoniji. Kako izvještava Županijski centar 112 Osijek, do požara automobila došlo je i u Gatu kod Valpova. Požar je u potpunosti uništio automobil, a vatru su ugasili dobrovoljni gasitelji DVD-a Gat.

Vatrogasci JPVP-a Osijek u subotu su imali i intervenciju u Ružinoj ulici, gdje je došlo do izgaranja dimnjaka. Kako nije bilo potrebe za gašenjem, vatrogasci su ostali na mjestu intervencije dok izgaranje dimnjaka nije završilo.M.Bugarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike