Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Na kraju pao Dinamo
Objavljeno 18. ožujka, 2018.
NEXE je u sedmom izdanju regionalne lige upisao dvije pobjede i šest remija te završio na osmom mjestu

Našičani su ovogodišnje sedmo zaredom izdanje regionalne rukometne lige zaključili pobjedom nad Dinamom iz Pančeva. Bio je to tek drugi trijumf Našičana ove sezone u SEHA-Gazprom ligi, prvi nakon rujna 2017., kada su svladali novosadsku Vojvodinu. Između pobjeda nad srpskim prvakom i viceprvakom imali su i šest remija, pa su na kraju prvenstvo okončali na osmom mjestu.

Bolje su susret otvorili gosti iz Pančeva, imali su vodstvo sve do 17. minute, kada su Našičani preokrenuli i stekli tri pogotka prednosti kada je Tomić iz kontre zabio za vodstvo od 13:10. Bili su „gromovi“ u prilici i za odlazak na „plus četiri“ već do odmora, međutim u posljednjem njihovu napadu u prvom poluvremenu u posljednjoj minuti susreta Barišić-Jaman i Manci-Mičević nisu se dobro razumjeli. Na drugoj strani Pralica je postigao pogodak za smanjenje vodstva NEXE-a na 14:12. Ključne minute u prvom poluvremenu zapravo su bile između 14. i 22. minute, tijekom kojih Dinamo nije postigao ni jedan pogodak, pa se 5:7 ubrzo pretvorilo u 9:7 prije konačnog pogotka gostiju.

U nastavku sve je bilo riješeno praktički za pet minuta. Domaći vratar Perica Lelić zaključao je vrata, Eter, Buvinić i Tomić natjerali su trenera Dinama Ivana Petkovića da već u 34. minuti zatraži time-out, a niz je zaključio novim pogotkom pivot Tomić u 35. minuti za vodstvo NEXE-a od 18:12. Drugi time-out na poluvremenu gostujući trener zvao je već u 43. minuti, nakon što je Saša Barišić-Jaman s dva uzastopna realizirana sedmerca povećao vodstvo domaćinu na 21:14. Bilo je to već tada nedostižno i jasno kako će bodovi ostati u Našicama. Nakon minute predaha Barišić-Jaman realizirao je i cepelin, koji mu je pripremio Zrnić. Potpuno su se Našičani tada mogli opustiti, što se vidjelo i na njihovoj prezentaciji igre do kraja susreta. Trener NEXE-a Hrvoje Horvat u igru je na krila poslao mlade Baričevića i Čuića, na vrata je stao također mladi Poljak, a ostatak momčadi već je mogao početi planirati utakmicu s Goppingenom, koji će ugostiti u Našicama za tjedan dana.

Krešimir LACKOVIĆ
NEXE                       27  (14)
Dinamo                     19  (12)

NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 800. Suci: Dimitar Mitrevski i Blagojče Todorovski (Makedonija)

NEXE: P. Lelić (14+0), Šipić, Gadža, Leban 4, Eter 2, Zrnić 2(1), Mrđenović 1, Barišić-Jaman 6(3), Manci-Mičević 1, Baričević 1, Buvinić 3, Poljak (1+0), Jurić-Grgić 1, Čuić, Lavrič i Tomić 6

DINAMO: Petrović (7+1) Žujović 3, Pilipović 3(1), Radanović, Jelić 2, Mirković 2, Pralica 2, Pavlović, Distol, Barudžić 1, Slavuljica 4, Radovanović (1+0), Banduka, Šaponjić 1 i Dimitrijević 1

SEDMERCI: NEXE 4(3), Dinamo 1(1); ISKLJUČENJA: NEXE 4 minute (Jurić-Grgić 2, Lavrič 2), Dinamo

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike