Sport
RIJEKA - CIBALIA

Vinkovčani opet stradali na Rujevici
Objavljeno 18. ožujka, 2018.
Nogometaši Cibalije bili su potpuno nemoćni protiv Riječana, koji su kao od šale došli do pobjede

Nogometaši Cibalije ponovno su bili potpuno nemoćni na Rujevici. Rijeka je demonstrirala moć, kvalitetu i gostima kao od šale utrpala pet komada. Iako je trener vinkovačkih nogometaša najavljivao “nećemo doživjeti katastrofu”, a strateg Rijeke pribojavao se iznenađenja od momčadi koja nema što izgubiti, pokazalo se da su obojica bila u krivu. Bartolovićevi su doživjeli visok poraz, a Kek se uzaludno plašio, jer njegova je Rijeka odradila jači trening, koji je bio dovoljan za uvjerljiv trijumf.

Nakon početnih odmjeravanja snaga Rijeka je kvalitetnim pristupom i strpljivošću, blitzom u samo četiri minute slomila otpor gostiju, a onda im u nastavku do vrha napunila mrežu.

Nakon početnih odmjeravanja snaga, domaćin je od 13. minute preuzeo inicijativu na terenu i uspostavio svoju igru. Prijetili su Čolak, Puljić, pa Kvržić, ali je obrana Vinkovčana uspjela zaustaviti te pokušaje, no u 33. minuti prvi je put kapitulirala. Pavičić je ubacio loptu u šesnaesterac iz slobodnjaka, a tamo se u gužvi nakon odbijene lopte najbolje snašao Brazilac Heber, koji zabija za 1:0. Nakon samo tri minute Riječani su udvostručili vodstvo. Žuta je srušen u šesnaestercu, sudac Vučković je bez puno razmišljanja pokazao na bijelu točku. Čolak je sigurno izveo jedanaesterac - 2:0. U 38. minuti se dogodila i jedna od rijetkih prilika za Cibaliju. Plum je pucao iz velike daljine iz slobodnjaka, ali se okliznuo u ključnom trenutku i lopta je otišla visoko iznad gola.

“Cibalijaši” su na odmor otišli sa zaostatkom od dva pogotka, a onda su u nastavku “popili” još tri komada.

Samo što je počeo drugi dio, Rijeka je imala sjajnu prigodu. Pavičić je pokušao plasirati udarac u gornji lijevi kut Brkićeva gola, ali golman Cibalije sjajnom je paradom atraktivno obranio taj udarac. Rijeka je nastavila dominaciju i u 60. minuti zabila novi pogodak. Pavičić je produžio kratku loptu za Grahovca, on dobro ubacio, a Heber samo kratko “zarezao” loptu s dva metra, koja je završila iza Brkića - 3:0. Devet minuta poslije novi pogodak, Acosty je projurio po desnoj strani i tukao, Brkić odbio nezgodnu loptu, a sjajni Heber se praktički s njom ušetao u vrata - 4:0. Da sve ne ostane na “pokeru”, pobrinuo se Puljić, silovitim udarcem sa 17 metara opalio je loptu, koja je odsjela iza leđa Brkića - 5:0.

Nemoćni Vinkovčani samo su mogli gledati show Hebera i društva, a onda su u 84. minuti složili najbolju akciju na utakmici i zabili pogodak. Nakon što je nakon ubačaja Miličevića glavom poentirao Galić, gostima su zapljeskali i domaći navijači, a desetak gostujućih Ultrasa dodatno je najsmijalo publiku skandirajući: “Hoćemo pobjedu!”

Rijeka je ostvarila laku pobjedu, utakmica na Rujevici već se nakon desetak minuta pretvorila u jednosmjernu ulicu, a domaćin je svog novo/starog junaka imao u Heberu, trostrukom strijelcu i vodećem topniku Prve HNL. R. I.

RIJEKA - Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 4351. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) - 7. Strijelci: 1:0 Heber (33), 2:0 Čolak (37-11m), 3:0 Heber (60), 4:0 Heber (69), 5:0 Puljić (79), 5:1 Galić (84). Žuti kartoni: Leovac (Rijeka), Barišić (Cibalia)

IGRAČ UTAKMICE: HEBER (RIJEKA)

RIJEKA                    5  (2)

Sluga -, Žuta 7, Župarić 6,5, Punčec 6,5, Leovac 6,5, Pavičić 7, Grahovac 7,5, Kvržić 6,5 (od 67. Acosty 6,5), Puljić 7, Heber 8 (od 72. Crnic -), Čolak 6,5 (od 38. Capan 6,5)

CIBALIA                   1  (0)

Brkić 6, Rubić 5 (od 70. Tomašević -), Soldo 5, Ikić 5, Karamarko 5, Plum 5, Muženjak 5, Galić 6, Mrdeša 5 (od 60. Vojković 5), Kordić 5 (od 46. Miličević 5), Barišić 5

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike