Novosti
SVJETSKA PREMIJERA 20. OŽUJKA

Papa Franjo: Bog je mlad
Objavljeno 19. ožujka, 2018.

Vezani članci

EKSKLUZIVNI IZVADAK IZ KNJIGE BOG JE MLAD

Mladima je već toliko toga uzeto, ali bit će nade dok god ne budu pokvareni

Dvije godine nakon knjige Božje je ime Milosrđe, objavljene u više od sto zemalja, te prošle godine objavljene knjige Oče naš, novi veliki izdavački projekt obilježit će pontifikat pape Franje u 2018. godini: knjiga intervju Bog je mlad, čija će svjetska premijera biti u utorak, 20. ožujka. Istoga dana bit će objavljeno i hrvatsko izdanje knjige u izdanju nakladničke kuće Verbum, koja je od samoga početka uključena u ovaj međunarodni projekt istodobnog objavljivanja nove Papine knjige, zajedno s vodećim svjetskim izdavačima kao što su talijanski Piemme-Mondadori, američki Random House, španjolski Editorial Planeta, njemački Herder itd.

Papa Franjo u ovoj knjizi svim ljudima upućuje i na srce stavlja oslobađajuću poruku koja nadilazi sadašnjicu i zacrtava budućnost kako bi se istinski obnovio svijet u kojem živimo. U hrabrom, iskrenom i otvorenom razgovoru s Thomasom Leoncinijem Papa se obraća ne samo mladima cijeloga svijeta, unutar i izvan Crkve, nego i svima odraslima koji imaju odgojiteljsku ulogu, ulogu vodstva u obitelji, u župama i biskupijama, u školi, u svijetu rada, u udrugama i u najrazličitijim ustanovama.

Njegova se promišljanja odvažno, mudro i gorljivo bave važnim temama današnjice – od onih najintimnijih do onih vezanih uz društveno i javno područje. Ispreplećući duhovne poticaje te vlastite uspomene i predviđanja, papa Franjo u knjizi tako dotiče mnoge suvremene izazove kao što su odnosi među generacijama, perspektive mladih, strahovi i snovi, površno življenje, ovisnosti, moda i ljepota, depresija, bullying, plastična kirurgija, potreba da se bude vidljiv na društvenim mrežama, lažne vijesti itd. Knjiga Bog je mlad odiše perspektivom i nadom te zasigurno može poslužiti obogaćenju svakog čovjeka, kao i boljem razumijevanju u obiteljima i društvu.

Verbumovo hrvatsko izdanje bit će dostupno u svim boljim knjižarama već od prvoga dana svjetske premijere 20. ožujka 2018., a knjigu je moguće nabaviti u knjižarama Verbum i preko web knjižare verbum.hr, a više o njoj možete saznati na linku ovdje.

Možda ste propustili...

TURISTIČKA SEZONA MOGLA BI “POJAČATI” POSKUPLJENJA

Za inflaciju krive cijene usluga

HRVATSKA NARODNA BANKA

Snažan rast kreditiranja

Najčitanije iz rubrike