Osijek
POZOR! PLIVAMO NA SCENI

Festival učeničkih igrokaza
Objavljeno 19. ožujka, 2018.

Dječja osječka kreativna kućica, u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, organizira 7. po redu Festival petominutnih učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni. Ove će godine Festival okupiti 125 učenika i učenica iz 11 osnovnih škola grada i županije, a održat će se u ponedjeljak (19. ožujka), s početkom u 18 sati, u Dječjem kazalištu.

Kao i svake godine, ocjenjivački žiri sastavljen od glumaca Kazališta dodijelit će nagrade u posebnim kategorijama. Nagrada je ručno izrađena “Ribica”, a autorica je ovogodišnjih primjeraka voditeljica Dječje likovne akademije u Dokkici Ena Janković. Podršku organizaciji i ove će godine dati 30-ak volontera iz Dokkice. U glazbeno-scenskom dijelu programa nastupit će Dječji ambasadori mira iz Dokkice s izvedbom pjesme “Mir je naš đir”, plesni studio Wings te Suzana Ocvirk koja će sa svim sudionicima otpjevati festivalsku himnu. Voditelji su Lovro Brekalo, Klara Lendić i Mirna Šmit.

Podsjetimo, POZOR! Plivamo na sceni, projekt je nastao 2012. godine kao ideja o promociji dramskog stvaralaštva osnovnoškolske djece, i to kao natjecanje u petominutnim izvedbama učeničkih igrokaza nastalih u sklopu školskih dramskih grupa. Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji ovog događaja koji se održava u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka), i Svjetskog dana lutkarstva (21. ožujka). Prve je dvije godine događaj organiziran kao natjecanje, a 3., 4. i 5. godinu organizatori su odlučili događaj organizirati kao festival učeničkih igrokaza. Ciljevi su ovoga projekta promocija scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema scenskom izričaju i kazalištu te priznanje scenskog stvaralaštva učenika i učitelja osnovnih škola grada i županije. I.R.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike