Sport
IVAN MEŠTROVIĆ STAO U OBRANU TRENERA:

Brzo se zaboravlja sve dobro što nam je trener Zekić donio
Objavljeno 17. ožujka, 2018.

Vezani članci

IVAN MEŠTROVIĆ

Novi stadion bit će izvan Gradskog vrta

Ivan Meštrović, predsjednik NK Osijek, iskoristio je dolazak na derbi s Hajdukom kako bi se obratio javnosti. Na istup ga je motiviralo rastuće nezadovoljstvo kod dijela navijača koje se pojavilo tijekom i nakon susreta protiv Intera, a uz to je želio navijače upoznati s projektima koje klub provodi.

Pokret

Predsjednik smatra kako je javnost prebrzo zaboravila sve dobro što se u protekle dvije godine napravilo u Gradskom vrtu.

- Prema pokazateljima NK Osijek kumulativno je najuspješniji klub u Hrvatskoj. Svjesni smo kako su rezultati prve momčadi u najvećem fokusu, ali oni koliko god da su važni, nisu i jedini segment kluba. Uostalom, ni njezini rezultati ne ostavljaju prostor pesimizmu. Razvijamo istovremeno sve ostale segmente kluba. Potpisali smo sponzorske ugovore koji će nam osigurati mirnu financijsku situaciju. Zato se ne mogu složiti da je NK Osijek u bilo kakvoj krizi. Mislim kako je trenutačna loša atmosfera oko kluba posve nepotrebna - rekao je predsjednik NK Osijek.

Osvrno se na prozivanja trenera Zorana Zekića.

- On uopće nije tema i nejasno mi je zbog čega je izložen napadima dijela navijačke populacije. Osječanin je, došao je ovdje kada to nitko drugi nije htio, pokazao je kako ima hrabrosti, karaktera i znanja srušiti veliki PSV. Donio je u grad nevjerojatne emocije nakon te pobjede. Sve se to prebrzo zaboravlja. NK Osijek bit će izgrađen u kontinuitetu na svim, pa i na stručnom polju. Mislite li da bi Rijeka osvojila dvostruku krunu prošle sezone da nije vjerovala u Matjaža Keka i kad rezultati nisu bili najbolji. Mislim kako naš trener nije zaslužio prozivanja s tribina.

Ponovio je kako je on sa svojim partnerima i suradnicima došao u klub koji je imao dubiozu od 120 milijuna kuna, a u ove dvije godine uloženo je više od 140 milijuna kuna.

- Želimo u Osijek donijeti zapadnjački mentalitet kada je navijanje u pitanju. Borimo se protiv provincijalizma i u tome nećemo odustati. Potrošit ćemo na kamp i novi stadion 40-ak milijuna eura, mogli smo taj novac investirati u momčad i vjerojatno bismo se borili za prvaka, ali to bi bilo instant-rješenje. Osobno ne bih bio sretan, bit ću sretniji gledati kako gradimo kamp u kojem će se moći razvijati naša djeca i stadion u čijem će komforu uživati navijači. To ne znači kako zapostavljamo rezultat. Dapače, dok god sam predsjednik najavljivat ću borbu za prvaka i ulazak u Europu.

Ispunjena obećanja

Meštrović smatra kako je jedna od najjačih snaga NK Osijek brojno članstvo.

- Moj najveći argument kada pregovaram sa sponzorima nije plasman prve momčadi, nego brojke vezane uz potporu klubu. Imamo 20.000 članova, 6500 pretplatnika. Kada to čuju poslovni subjekti se zainteresiraju za NK Osijek. Ni ona priča o jacuzziju na stadionu nije bila slučajna. Na temelju nje dobili smo milijun eura sponzorstva.

Meštrović smatra kako u cijeloj priči treba pogledati širu sliku.

- Mislim kako dobronamjerni navijači mogu biti ponosni svime što smo napravili u ove dvije godine. Zlonamjerni me ionako ne zanimaju. Kritičarima poručujem kako su i oni prije dvije godine imali priliku spasiti klub, pa nisu učinili ništa. Želimo stvoriti kulturu navijanja u kojoj će biti suza kada gubimo, a ne uvreda. Neka bude suza i kada se pobjeđuje. Cijeli naš projekt vezan je uz bezuvjetnu ljubav prema NK Osijek. Znam kako već sada postoji mnogo takvih navijačima, a na nama je da tu bazu pokušamo proširiti. Želja nam je ubrizgati optimizam koji toliko nedostaje ovom našem gradu i kompletnom okruženju. Naravno, postoje trenuci kada ne ide sve prema planu. Nisam ni ja zadovoljan kako je momčad igrala protiv Cibalije i Intera, ali neću zbog toga dići ruke od projetka “Pokrenimo grad”. I zato ne treba uvijek sve bazirati na rezultatu. Ima u ovoj zemlji klubova koji su prvaci i deset godina pa nemaju ništa. Ni kampa, ni stadiona, a sve to će NK Osijek vrlo brzo dobiti. Neći reći kako je četvrto mjesto koje zauzimamo uspjeh, ali daleko je od toga da je neuspjeh. Treba samo malo realnije sagledavati stvari - zaključio je predsjednik NK Osijek.

Dalibor KELER
NOVI STADION IZVAN GRADSKOG VRTA

Ivan Meštrović nije želio otkriti lokaciju novog stadiona, ali izvjesno je kako se on neće graditi u Gradskom vrtu.

- Zasad mogu reći kako će imati kapacitet od 12.000 mjesta i bit će cijeli natkriven. To ne znači kako ćemo zapostaviti Gradski vrt. Nastavit ćemo investirati i u njega. Osvijetlit ćemo zapadnu tribinu, obavit ćemo izmjenu travnjaka, a kada novi stadion bude gotov, Gradski vrt bit će dom B momčadi - otkrio je Meštrović.

Zasad se špekulira kako će novi stadion biti sagrađen unutar novog kompleksa na Pampasu.

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike