Novosti
SDP O VLADI

Interpelacija zbog neprovođenja reformi
Objavljeno 17. ožujka, 2018.

Klub zastupnika SDP-a u petak je najavio da će u saborsku proceduru uputiti interpelaciju o radu Vlade RH, radi neuspjeha u provođenju strukturnih reformi. SDP interpelacijom traži da Vlada izvijesti Sabor o dosadašnjem provođenju Nacionalnog programa reformi 2017., da svaka dva mjeseca izvještava Sabor o provođenju reformi te osnivanje Nacionalnog vijeća koje bi kontinuirano pratilo provođenje nacionalnog plana reformi, a sastojalo bi se od zastupnika, predstavnika sindikata, poslodavaca, nevladinih udruga, akademske zajednice, stručnjaka i medija. Na podnošenje interpelacije potaknulo ih je Izvješće Europske komisije o provođenju reformi, u kojem je ocijenjeno da u Hrvatskoj uglavnom napretka nema ili je ograničen. Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ustvrdio je da je vladajuće to izvješće “toliko potreslo da su čak pustili spin kako će predsjednik Vlade biti jedan od kandidata za predsjednika EK-a, kao da bi u EK-u pustili ove neuspješne da ih vode pa da onda cijela Europska unija bude uspješna kao Hrvatska pod vlašću HDZ-a”.

Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin istaknuo je da hrvatske građane zanima kada će ta Vlada početi raditi svoj posao, odnosno kada će početi provoditi reforme koje su nužne da bi Hrvatska napokon počela funkcionirati kao normalna i uređena država. H

TREĆA U PROCEDURI

SDP-u će ovo biti treća interpelacija u saborskoj proceduri, nakon onih o Ini i ustaškom pozdravu, a na pitanje što će prvo uvrstiti na dnevni red Sabora kada to opoziciji bude omogućeno novim Poslovnikom, Bauk je rekao da će to biti Zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Uvrste li taj prijedlog Zakona ipak vladajući, onda će uputiti jednu od svojih interpelacija.

Možda ste propustili...

NAKNADE ZA PROVEDBU PARLAMENTARNIH IZBORA

Povjerenstvima 3,1 milijun eura

Najčitanije iz rubrike