Mozaik
PAUK ORAHOVICA

Sjajno predavanje Walida Jabranea
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Udruga PAUK Orahovica u Clubu Blues organizirala je iznimno zanimljivo predavanje o Maroku. Predavač je bio Wallid Jabrane, Marokonac koji studira engleski, a živio je u Španjolskoj i Rumunjskoj.

- On obožava putovati i bavi se marketingom te sudjeluje u organizaciji internacionalnih volonterskih projekata u Maroku. Svojim predavanjem približio nam je život u zemlji na samom rubu Afrike. Upoznali smo marokansku kulturu, saznali sve o običajima, hrani i nevjerojatnom gostoprimstvu te predivne zemlje i otkrili koji sve kulturalni šokovi mogu dočekati goste u Maroku. Pričao je o svom iskustvu putovanja po Sahari, a ono što je posebno - ovaj sjajan čovjek otklonio je sve moguće predrasude koji mnogi imaju, a ne bi trebali, o životu u muslimanskoj zemlji. Predavanje je bilo u sklopu redovnih godišnjih aktivnosti naše udruge – kaže predsjednik PAUK-a Mirko Kufner. Walid Jabrane bio je oduševljen nakon predavanja.

- Orahovica je doista prekrasan gradić istočne Hrvatske. Udruga PAUK me pozvala i oduševljen sam kako me je orahovačka publika primila i dala mi prigodu da predstavim kulturu i život zemlje i kontinenta odakle dolazim. Događaj je prošao sjajno, publika je bila vrlo znatiželjna i zainteresirana, a osoblje kafića sve je odradilo prijateljski i korisno te, što je najvažnije, aktivno. Moram pohvaliti udrugu PAUK, koja čini neobično puno za svoj grad i njegove stanovnike. Niz je događaja koje oni pripremaju i ne samo što su vrlo aktivni nego i pomažu svom malom društvu da bude aktivnije na sve načine, zbog čega im se doista divim. Hvala im od srca što su me primili u svoju sredinu i zasigurno ću uvijek ovamo doći s radošću – rekao je Walid, koji inače ima i djevojku Orahovčanku, koju je upoznao na jednom od svojih putovanja. V.Grgurić

Walid inače ima i djevojku Orahovčanku, koju je upoznao na jednom od svojih putovanja

Najčitanije iz rubrike