Sport
ŽDRIJEB ČETVRTFINALA LP I EL

Juventus na Real, Liverpool protiv Manchester Cityja
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Ždrijeb u Lyonu presudio je da ćemo već u četvrtfinalu Lige prvaka gledati reprizu prošlodišnjeg finala, susret Juventusa i Real Madrida. Uz to, veliku pozornost privlači i engleski ogled Liverpoola i Manchester Cityja, a preostali su parovi Barcelona - Roma i Sevilla - Bayern.

Kao i obično, u ovoj fazi natjecanja nije bilo nositelja u ždrijebu ni bilo kakvih ograničenja. Iako među najboljih osam klubova Europe ne može biti slabih suparnika, odskaču dvoboji “stare dame” i “kraljevskog kluba” te onaj engleskih rivala.

Juventus i Real do sada su međusobno igrali 19 puta, od čega dva finala, u kojima je oba puta slavio Real. Talijanski je prvak, pak, posljednji kojemu je uspjelo u Ligi prvaka izbaciti rekordera natjecanja, i to u polufinalu 2015. Štoviše, klub Marija Mandžukića u posljednja četiri nokaut-sučeljavanja svaki je put izbacivao Real, a dodatan motiv Allegrijevoj momčadi svakako će biti i lanjsko finale u Cardiffu. Luka Modrić i Mateo Kovačić s Realom će, pak, pokušati nastaviti put prema trećoj uzastopnoj europskoj kruni, što nije napravio nitko od Bayerna (1974. - 1976).

Dejan Lovren s Liverpoolom za mjesto među najbolja četiri kluba mora izbaciti Manchester City. Iako “građani” dominiraju Premier ligom ove sezone, “redsi” su jedina momčad koja ih je dobila u prvenstvu (4:3), na Etihadu je bilo 5:0 za M. City, a u posljednjih osam međusobnih susreta Liverpool je slavio čak pet puta, uz samo taj jedan poraz.

- Vrlo težak ždrijeb, poznajemo se jako dobro, Liverpool je vrlo ofenzivna momčad i sigurno je da nas čekaju dvije odlične utakmice, a gledatelji će moći vidjeti odličan nogomet - rekao je nakon ždrijeba Begiristain, direktor M. Cityja.

Bayern i Sevilla još se nisu susretali, a prednost je svakako na strani Bavaraca, koji od dolaska Heynckesa u 28 utakmica imaju čak 25 pobjeda i samo jedan poraz. No Bayern sigurno neće podcijeniti Španjolce, ne samo zbog toga što su u prethodnoj rundi izbacili M. United nego i zbog toga što su posljednje četiri sezone svaki put ispadali od kluba iz Primere (dva puta Real te jednom Barcelona i Atletico). Barcelona i Roma do sada su međusobno igrale četiri puta, sve u skupini, uz jednu pobjedu na svakoj strani. Posljednji ogledi bili su u jesen 2015., kada je bilo 6:1 za Barcelonu te bez pogodaka u Rimu. G. Roguljić

Parovi četvrtfinala Lige prvaka

Barcelona - Roma

Sevilla - Bayern

Juventus - Real Madrid

Liverpool - Manchester City

Prve utakmice igraju se 3. i 4. travnja, a uzvratne 10. i 11. travnja.

Parovi četvrtfinala Euro lige

RB Leipzig - Marseille

Arsenal - CSKA Moskva

Atletico Madrid - Sporting

Lazio - RB Salzburg

Prve se utakmice igraju 5., a uzvrati 12. travnja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike