Regija
TRAŽE KUPCA VEĆ ČETIRI GODINE

Cijena dvorišta Klinovac
pala za više od 60 posto
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

ĐAKOVO - Ponovno je, stoji među aktivnim nekretninama stečaja u Očevidniku Hrvatske gospodarske komore, oglašena prodaja imovine splitske Credo banke u stečaju koja se nalazi po cijeloj Hrvatskoj, a među kojom je i jedna đakovačka nekretnina - ekonomsko dvorište Klinovac. To je zelena površina s parkiralištem i dijelom na kojem se nalazi vratarnica na ulazu u krug đakovačkog silosa i mlina. Splitska banka postala je vlasnikom te imovine prije nepunih desetak godina tijekom stečaja sada već bivše Đakovštine d.d., a na ime svojih razlučnih prava.

Iako joj je u stečaju sugerirano da prodaja te imovine ide zajedno s tehnološkom cjelinom Mlin i silos, jer je, zapravo, neperspektivna, na njoj nije dozvoljena gospodarska, stambena ili poslovna gradnja, nego samo neprofitabilni sadržaji, poput dječjeg igrališta i slično, banka se odlučila da prodaja ekonomskog dvorišta Klinovac ide zasebno. Dosad je održano niz bezuspješnih krugova prodaje te nekretnine – prvi još 2014. godine, kada je početna cijena te imovine bila 5,52 milijuna kuna.

Na najnovijoj dražbi zakazanoj za utorak, 20. ožujka, u 12 sati na Trgovačkom sudu u Splitu, stoji u HGK-ovom Očevidniku, vrijednost te imovine za prodaju sada je 1,915.000 kuna, što znači da je u skoro četiri godine pokušaja prodaje Klinovca, površine 13.411 četvornih metara, njegova početna prodajna cijena do sada smanjena za približno 65 posto. Klinovac, koji najskeptičniji zovu neunovčivom ledinom, prodaje se prikupljanjem pisanih javnih ponuda, za čiju je predaju i uplatu 10-postotne jamčevine od početne prodajne cijene rok istekao u četvrtak, 15. ožujka, te usmenim nadmetanjem. U Đakovu do sada nitko nije iskazao interes za kupnju površine na kojoj bi se moglo izgraditi samo dječje igralište, čak ni u smislu javnog interesa, jer bilo bi to igralište u samom podnožju silosa, mlina i tvornice pekarskih proizvoda.Suzana Župan

Među najskupljima u stečajnoj masi

Klinovac je jedna od najskupljih nekretnina koje se prodaju iz stečajne mase stečajnog dužnika Credo banke. Jedino je od njega, pokazali su dosadašnji bezuspješni pokušaji prodaje neunovčivog ekonomskog dvorišta, skuplji samo niz nekretnina u Kaštel Starom, koji čini kompleks tzv. “Zeničkog odmarališta”, a vrijednost mu je nešto više od 10,5 milijuna kuna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike