Regija
MALO PERNATO ČUDO U VALPOVU

Pile s četiri noge u pilićarniku Tomislava Galinovića
Objavljeno 17. ožujka, 2018.

VALPOVO - Valpovčanin Tomislav Galinović, koji već godinama hrani piliće za potrebe svoje obitelji, našao se u čudu kada je ovih dana među pilićima za tov u svom pilićarniku ugledao posve neobičan prizor - pile s četiri noge! Gotovo da nije vjerovao vlastitim očima, nije o tome govorio nikome, ali onda je ipak u konzultaciji s obitelji odlučio pozvati Glas Slavonije i pokazati javnosti “malo pernato čudo” iz svog dvorišta.

- Već desetljećima u Valpovu kupujemo piliće i sami ih tovimo. I prije tri tjedna kupili smo 70 pilića i donijeli ih kući. Ispočetka je u toj većoj skupini sve izgledalo posve uobičajeno, no kada smo prije nekoliko dana piliće premjestili u veći prostor i kako im se perje mijenja, prilikom jednog hranjenja na jednom mi se piletu učinilo nešto čudno – kao da ima rep! Kad sam pile uzeo u ruke i malo ga bolje promotrio, ostao sam bez riječi kada sam vidio da mu iz batrljka repa izrastaju još dvije noge! - priča nam Tomislav, pokazujući svog novog ljubimca.

Pile s vrlo rijetkom anomalijom razvija se jednako kao i ostali pilići - jede, pije i odlično napreduje te se bez problema kreće s preostalih 65 preživjelih pilića, stoga će Galinovići ove godine za dobru pileću juhu neplanirano imati i dvije nogice više!

To što pile s takvom vrstom anomalije dobro napreduje iznenadilo je i poznatog valpovačkog veterinara Zdenka Muževića, koji nam je otkrio da su, u vrijeme dok su u Veterinarskoj stanici Valpovo inkubirali piliće, imali sličan slučaj pileta koje se izleglo s četiri noge, no ono je i stajalo na sve četiri noge.

- To pile nikada nismo prodali, nego ga je netko odnio sa sobom kući, no ubrzo je nakon toga uginulo - rekao nam je Mužević.

Prema njegovu objašnjenju, riječ je o genetskoj anomaliji koja se javlja u vrlo malom postotku izleženih pilića, a do nje najvjerovatnije dolazi prilikom dijeljenja oplođenog jajeta. Lidija Aničić

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike