Sport
REMI CIBALIJE U DERBIJU ZAČELJA PROTIV RUDEŠA (1:1)

Bartolović: Barišić će
nam mnogo pomoći
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Cibalia je u zaostaloj utakmici 23. kola propustila priliku već sada, 11 kola prije kraja, zakoračiti u sigurniju zonu i još malo se odmaknuti od opasne zone u kojoj je i dalje ostao Rudeš, ali je nakon susreta u Vinkovcima rastojanje ostalo jednako. Imali su igrači Cibalije sve preduvjete da ostvare bodovni odmak. Osvajanjem boda protiv Osijeka tri dana ranije, trebao je biti dodatni motiv da se susret protiv Rudeša riješi na najbolji mogući način - pobjedom! Čak ni teren nije bio toliko loš koliko se to očekivalo. Na žalost, utakmicu su odigrali dosta mlako, bez previše žara i ideje, ali uz sve to imali su priliku svladati Rudeš. Ponovno je koban bio jeftino primljen pogodak. Nakon utakmice trener Mladen Bartolović nije bio zadovoljan rezultatom, ali je činjenicom da nisu izgubili utakmicu, jer je Rudeš u posljednjim sekundama imao polukontru koja je mogla zagorčati život Vinkovčanima.

- Mnogo je toga utjecalo na ovakav rezultat, a ne sam to da su se igrači ispraznili protiv Osijeka. Jedan od glavnih razloga je to što nismo imali mogućnost rada, to da smo mi u proteklih 15 dana praktički trenirali u dvorani, na tvrdoj podlozi. Drukčiji je to način rada, skraćeni teren, zatvoreni prostor i sigurno je da je to sve utjecalo na igru. Ne mogu svojim dečkima ništa zamjeriti, stvarno su dali sve od sebe, znali su koliko nam znači ova utakmica, htjeli su, željeli su najbolje. Na kraju osvojili smo bod, što u ovoj situaciji i nije nebitno - rekao je trener Cibalije.

Ipak je nešto i pozitivno izišlo iz ovoga susreta, Cibalia je dobila napadača, bar prema prikazanoj igri i osjećaju za pogodak, koji može u svakoj utakmici zabiti i pripremiti priliku. Iskusni napadač Josip Barišić postigao je prekrasan pogodak, a bio je još dva puta u situaciji da poentira, ali je vratar gostiju Josip Čondrić dobro reagirao i skinuo mu oba udarca. Posebno je onaj posljednji obranio čudesnom intervencijom.

- Smatram da je Barišić igrač koji će nam mnogo pomoći u nastavku prvenstva. Vidjeli ste reakciju kod pogotka, a i onaj šut kada je vratar gostiju odlično reagirao i obranio mu udarac. Bio bi sigurno još bolji da je mogao proći prave pripreme, a znamo da je bio jedno vrijeme i ozlijeđen. Poslije Rijeke imamo dva tjedna pauzu i priliku da se još bolje kompletiramo i još spremniji dočekamo nastavak prvenstva. Imamo tri utakmice zaredom koje igramo u Vinkovcima. Ne mora nešto posebno značiti, ali ih ipak igramo kod kuće i tražit ćemo bodove u njima. Siguran sam da ćemo biti konkretniji i u igri, a nadam se i po pitanju krajnjih rezultata - zaključio je Mladen Bartolović. A.Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike