Sport
LINO GOSTOVAO U ČEPINU

Dan po mjeri učenika
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Lino višebojac na svojoj je turneji po Hrvatskoj svratio i do OŠ Miroslava Krleže u Čepinu. Razdragani učenici i njihovi nastavnici na lijep su način dočekali dragog gosta iz Koprivnice, koji u Čepin nije stigao praznih ruku. Donio je učenicima slatke darove Podravke, priredio pravu zabavu, a pobrinuo se i da djeca bar na jedan dan ne misle na matematiku, hrvatski, engleski ili kemiju. U četvrtak je u “Krleži” najvažnije bilo tko će skupiti što više bodova u povlačenju konopca, trčanju u vreći, pogađanju obruča koša, zabijanju gola na rukometna vrata...

Čepinski sportaši

S Linom su došli i gosti sportaši, uglavnom bivši (i sadašnji) učenici OŠ Miroslava Krleže. Kao glasna podrška i motivatori natjecateljima bili su kuglač Dario Radoš, nekadašnja hrvatska odbojkaška reprezentativka Biljana (Madunić) Karatović, njezina kćerka i nova odbojkaška nada iz Čepina Dijana Karatović, a posebnim pljeskom pozdravljen je i osječki gimnastički dvojac Tomislav Marković i Aurel Benović.

Nakon što je ravnateljica škole Branka Mack Savanović pozdravila goste i učenike, a zamjenica načelnika Općine Čepin Mateja Kalajžić otvorila natjecanje, u skromnoj sportskoj dvorani Miroslava Krleže krenuo je pravi sportsko-zabavni show. Bilo je u programu puno sportskog nadmetanja, ali i fair-playa, Linu su dočekali i tamburaši, čula se himna “višebojca”, kao i nezaobilazni bećarac. Djevojčice i dječaci iz “Krleže” pokazali su i plesačko umijeće, Maja Skrenković je pak najbolje napisala prigodne stihove i “Svijet po mom” izrecitirala pred kolegama i gostima.

Marina i Arijan

Mladi Čepinčani samo su potvrdili kako je Lino drag gost gdje god navrati, jer cika, veselje, smijeh i pjesma odzvanjali su u četvrtak školom i pokazali kako je jedan ovakav dan potreban učenicima. Iako nije bilo lako potezati konopac, trčati u vreći, boriti se protiv većih i snažnijih osmaša, djeca iz Čepina su se pokazala kao izvrsni sportaši. Skupljali su se bodovi za ekipu i pojedinačno, a nakon zanimljivog dvosatnog natjecanja proglašeni su i oni najbolji. A u OŠ Miroslava Krleže to je učenica sedmog razreda Marina Volmut koja je skupila čak 170 od mogućih 200 bodova. Marina je naravno odbojkašica, a i što bi bila kada joj je profesor “tjelesnog” Ivan Pospišil, a sestra Antonia državna odbojkaška reprezentativka. Marina je dobila Linin slatki dar, pobjednički pokal, zbog nje su dvoranom letjele konfete, a kao najbolja iz Čepina ići će na veliko Linino finale koje se održava u svbnju. Na završnicu će i osmaš Arijan Kovačević, koji je bio najbolji sportaš. Arijan, igrač NK Čepin, skupio je 150 bodova, što je bilo dovoljno za pobjedu.

U Čepinu su nagradu za najbolju navijačku skupinu dobili učenici iz 3.a, 5.b je izradio najbolji transparent koji nosi poruku “Igrajte nam fino”, dok je Petra Letica iz 1c zaslužila nagradu za najbolju masku. Petrina mama potrudila se oko uređenja i iscrtavanja na Petrinu licu i to se Lini jako svidjelo. A Lino se svidio svima koji su ga upoznali u Čepinu.

Ivana LIOVIĆ

Marina Volmut i Arijan Kovačević u svibnju idu na veliku završnicu “Line višebojca”

Najčitanije iz rubrike