Sport
RAZOČARANJE U GRADSKOM VRTU

Nezadovoljstvo navijača bolje je od ravnodušja
Objavljeno 16. ožujka, 2018.
Manchester United i mi trenutno igramo najgori nogomet u Europi, kaže Zekić

Još jedno razočarenje priredili su nogometaši Osijeka svojim navijačima. U zaostalom susretu 23. kola bijelo-plavi na svome stadionu nisu uspjeli svladati Inter pa sada sve više zaostaju u utrci za drugu i treću poziciju. No, ono što još više brine jest igra Osijeka koja je bila posve nedorečena. Istina, protiv Zaprešićana pojavila se dodatna otegotna okolnost u obliku isključenja Gorana Milovića koji je dobio dva žuta kartona u razmaku od samo tri minute, pa je Osijek posljednjih pola sata susreta bio osuđen na brojčanu inferiornost. Za razliku od Vinkovaca, ovaj put bijelo-plavi napali su visoko, pokušali pritiskati suparnika, ali sve je to djelovalo sramežljivo.

Premalo prilika

Vidljiv je bio i grč, pa zato nije bilo prave kombinatorike koja bi donijela više prilika za pogodak.

- Na planu želje i zalaganja nemam što zamjeriti igračima. U prvome dijelu imali smo nekoliko situacija iz kakve nam je Inter zabio pogodak, a mi nismo uputili ni udarac prema vratima. Pokušavali smo i u drugom dijelu, premda smo ostali s čovjekom manje. Vidljivo je da nam nedostaje pravog ritma, ne bježim od istine da nam igra u posljednje dvije utakmice nije bila dobra - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka, a onda je slikovito opisao stanje:

- Manchester United i mi u ovome trenutku valjda igramo najgori nogomet u Europi.

Opet si Zekić ni sam nije pomogao nekim odlukama. Škorić na zadnjem veznom nije bio sretno rješenje u Vinkovcima, ali Zekić mu je dao još jednu priliku. Šorša je u veznom redu bio još veći promašaj. Osijek ima problema s veznim igračima, pa Zekić očajnički pokušava naći rješenje, ali pretvaranje braniča u veznjake teško će ga izvesti na željeni put. Koliko god mana imali, igrači koji su po vokaciji veznjaci, opet su bolje rješenje od mutacija koje su bile na djelu u posljednja dva susreta. Osijek je u problemima, tu dvojbe nema, a jedan od većih je i ukupna atmosfera koja trenutačno vlada oko kluba. Navijači jasno artikuliraju svoje nezadovoljstvo.

- Navijače možemo opet pridobiti samo s još većom požrtvovnošću, boljim igrama i rezultatima. Dosta je igrača koji trenutačno nisu u formi, ali ne trebamo sumnjati u sebe, jer smo mnogo puta do sada pokazali da možemo biti pravi. I bit ćemo opet takvi - pokušava ponešto optimizma unijeti Zekić.

Napeta atmosfera

Protiv Intera igrači su bili na meti ozbiljnog navijačkog gnjeva. Ljubav momčadi i navijača uvijek je nestabilna stvar, jer ima goleme amplitude koje su najčešće vezane uz rezultat. Ljetos se slavilo sve u šesnaest, a danas na isti način pljušte uvrede.

- Mi bismo htjeli podršku kakvu smo imali ljetos, a navijači bi htjeli igre kakve smo pružali u Europi. Lijepo je biti trener kada je sve super, tako je lijepo biti i navijač kada se pobjeđuje i slavi. Sada je situacija drugačija i moramo se znati nositi s njom. Svjestan sam velikih očekivanja, a možda smo i sami krivi, jer smo svojim dobrim igrama ljudima dali malo više vjere u nas nego što smo u tom trenutku zaista toga bili vrijedni. Mislim da i dalje vrijedimo, samo se trebamo stabilizirati, smiriti - smatra Zekić.

Nezadovoljstvo navijača je opravdano, tu dvojbe nema i neka se ono čuje, jer to znači kako im je stalo. Daleko bi gore bilo da su ravnodušni. Uostalom, neka i igrači shvate kako igranje za Osijek sa sobom nosi i pritisak. Jedino je pitanje mora li se nezadovoljstvo iskazivati baš s tolikom količinom negative?

Uglavnom, atmosfera uoči derbija s Hajdukom nije baš idealna, a uz to protiv Intera, osim dva boda, Osijek je izgubio i dva stopera. Milovića zbog isključenja, a Baraća zbog trećeg žutog kartona, ali i zbog ozljede koju mu je krvničkim startom u finišu utakmice nanio Obeng. Zato će za susret protiv Hajduka Zekić biti prisiljen tražiti novo rješenje na stoperskim pozicijama.

- Trebamo pokazati karakter, a ne se prepustiti malodušju kojemu nema mjesta. Sastavit ćemo momčad od onoga što imamo na raspolaganju, a jasno je da ćemo s Hajdukom morati biti bolji u odnosu na ova dva posljednja nastupa - kaže trener bijelo-plavih.

Splićani u Gradski vrt dolaze u pravom trenutku, jer samo utakmica tog tipa može homogenizirati momčad i navijače, a to je Osijeku ovom trenutku najpotrebnije. Navijači u ovoj situaciji mogu biti presudan faktor, jer je njihova podrška najpotrebnija kada dođu teški dani.

Dalibor KELER

atmosfera

HAJDUK MOŽE HOMOGENIZIRATI IGRAČE I NAVIJAČE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike