Osijek
BOGATA PONUDA VOĆA, POVRĆA I CVIJEĆA

Na glavnu tržnicu već stiglo proljeće
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Dolaskom ljepšeg vremena i gornjogradska je tržnica živnula, a cijeli prostor više nije tmuran i prazan kao prije nekoliko dana kad su zbog snijega i zime brojni kupci i neki prodavači odlučili uzeti predah.

Razne vrste voća i povrća sad su upotpunjene ponudom cvijeća, konkretno jaglaca, koji se nudi u raznim bojama. Pet kuna za ljubičaste, narančaste, žute ili crvene jaglace izdvajaju brojni građani, a prema riječima prodavača, jednaka je potražnja i za zumbulima koji se prodaje za deset kuna.

- Na balkonu imam jedan prostor gdje svake godine posadim cvijeće, a ove godine odlučila sam se za jaglace. Boje su predivne, sadnice nisu skupe i moj će balkon ove godine procvjetati u raznim bojama. Odlučila sam kupiti od svih boja po jednu i svakako ću iz zasaditi ovaj vikend. Obožavam cvijeće i obvezno ga kupujem na tržnici, a ovo je prvi put da sam se odlučila za jaglace – ispričala je sugrađanka Iva.

Inače, riječ je o jaglacima iz plastenika, a od prodavača doznajemo da je potražnja velika.

Isto je i s voćem i povrćem po koje su pohrlili građani i ovoga četvrtka. Ne čudi, jer su cijene nešto pristupačnije nego prije tjedan ili dva. U ponudi je tako rotkvica po šest kuna, dok vezica mladog luka, kao i celer, stoji pet kuna. Kilogram mrkve je osam kuna, a dobra je vijest da je mladi krumpir “pao” na 12 kuna za kilogram. Tikvice stoje 20, cvjetača 15, a salata na glavice pet kuna. Raznolika je i ponuda voća, a zanimljivo je da se na nekoliko mjesta prodaju kruške po akcijskoj cijeni od tri kune za kilogram, dok je cijena mandarina 15, a jabuka između sedam i devet kuna.

Marija MIHELIĆ
ZELENI ČETVRTAK: SADNICE MALINE, MARELICE, SIBIRSKE BOROVNICE...

U skladu s aktualnim vremenom sadnje, na Zelenom četvrtku predstavio se Željko Bosić, voditelj poslovnice “Cereagro”. Ova poljoprivredna ljekarna predstavila je sadnice maline, kupine, trešnje, marelice, kruške, šljive, stare sorte dunje, ali i sibirske borovnice te sibirskog limuna.

- I ove egzotične vrste građani često kupuju. Sibirski limun i sibirske borovnice otpornije su na hladnoću i svakodnevno ih prodajemo - rekao je Bosić koji je posjetiteljima podijelio razne sadnice koje ima u ponudi.

Obožavam cvijeće i obvezno ga kupujem na tržnici, a ovo je prvi put da sam se odlučila za jaglace, kaže Osječanka Iva

Najčitanije iz rubrike