Osijek
ODLUKA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Uskrsnica od 150 kn za 5155 umirovljenika
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Iz Ureda župana izvijestili su kako će u povodu Uskrsa Osječko-baranjska županija isplatiti jednokratnu novčanu pomoći u iznosu od 150 kuna. Riječ je o uskrsnici za 5155 umirovljenika s područja županije.

U sukladu s financijskim mogućnostima, župan Ivan Anušić donio je rješenje o isplati uskrsnica umirovljenicima čija mirovina iznosi 1200 kuna, ili manje. Za tu će se namjenu iz proračuna isplatiti ukupno 773.250 kuna, a novac će se od ponedjeljka (19. ožujka) dostavljati na kućne adrese umirovljenika. Isplata ove jednokratne novčane pomoći obavlja se prema Ispisu korisnika mirovine za OBŽ koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike svih vrsta mirovina, pod uvjetom da korisnici nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Hrvatskoj i inozemstvu iznosi 1200 kuna, ili je manja, kao i drugi korisnici koji iz nekih razloga nisu na popisu HZMO, a imaju navedeni iznos mirovine.

U županijskom su proračunu osigurana i dodatna sredstva za umirovljenike koji eventualno nisu na navedenom popisu HZMO-a, a također imaju mirovinu manju od 1200 kuna te mogu podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije (Kapucinska 40/I, Osijek). Zahtjevi će se primati do kraja travnja. D.Ku.

Najčitanije iz rubrike