Regija
POČELI RADOVI

Cesta Otok - Slakovci
Objavljeno 15. ožujka, 2018.

OTOK

Počeli su radovi na rekonstrukciji državne ceste DC537 Otok – Slakovci, vrijedni oko 20 milijuna kuna, u nazočnosti ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića. Otočki gradonačelnik Josip Šarić rekao je kako će se ovom cestom spojiti Otok i Slakovci, odnosno olakšat će se građanima Otoka dolazak u Vukovar.

- Projekt je to koji se radi od 1994. godine, ali, na žalost, nije bilo potpore da se to prije završi. Koristim priliku da zahvalim ministru Butkoviću što je razumio moju molbu da se ova cesta završi. Cesta će biti gotova krajem godine, a znatno će olakšati protok roba i svih koji su vezani uz ovu cestu. Cestovna infrastruktura u samom Otoku i okolo na visokoj je razini, a ovo je zadnji dio Šokačke magistrale - rekao je Šarić.

- Gradnjom ove prometnice nećemo pomoći samo Otoku, nego i gradu Vukovaru, jer ćemo Vukovarcima skratiti put do autoceste i time značajno olakšati samo prometno komuniciranje u Vukovarsko-srijemskoj županiji - kazao je ministar Butković, rekavši kako je zadovoljan dinamikom radova i na vinkovačkoj istočnoj obilaznici čijim će se završetkom stvoriti pretpostavke i za radove na vukovarskoj obilaznici.

Kometirao je i nedavno u Beogradu potpisan sporazum oko modernizacje pruge Beograd - Zagreb, rekavši kako je Hrvatska iznimno zainteresirana za povratak prometa na koridor 10.

- Dionica Okučani - Novska i Vinkovci - Tovarnik završena je, dok se za dionice Dugo Selo - Okučani i Okučani - Vinkovci radi projektna dokumentacija. To je približno milijardu eura za te dvije dionce. U ovom programskom razdoblju sigurno ćemo krenuti s jednim od ta dva programa - naveo je Butković.

- Otvorili smo početak radova na cesti Otok - Slakovci u dužini 8,7 kilometara. Vukovarsko-srijemska županija jako je zastupljena što se tiče projekata u četverogodišnjom programu Vlade. Smatram da ćemo nakon ovog četverogodišnjeg programa imati značajnu bolju cestovnu infrastrukturu kad se govori o mreži državnih cesta koja je na području Vukovarsko-srijemske županije duga 280 kilometara. Osim ovog projekta radimo obilaznicu u Vinkovcima, cestu u Vukovaru D2 i imamo u četverogodišnjem planu obilaznicu u Vukovaru. Ovih dana užurbano pripremamo i tražimo mogućnost za realizaciju najvećeg projekta u županiji, a to je povezivanje Iloka na autocestu, tzv. srijemska granična transverzala, u duljini od 38 kilometara - rekao je Josip Škorić, predsjednik Uprave društva Hrvatskih cesta.

Nakon obilaska ceste Otok - Slakovci predstavljen je novi projekt gradnje županijske ceste Otok - Bošnjaci, koja je važna za gradnju Bioekološkog centra kojeg Grad Otok gradi na Otočkim virovima.M.Kokaj

Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike