Regija
VUKOVAR POTIČE PODUZETNIŠTVO

Poduzetnicima 12,5 milijuna kuna
Objavljeno 15. ožujka, 2018.

VUKOVAR

Prošle jeseni u Vukovaru je održano pet besplatnih edukacija za poduzetnike i poduzetnice u organizaciji Virtualnog ženskog poduzentičkog centra, uz suradnju s gradskom upravom koja je u cijelosti financirala sve troškove. Time je Vukovar dobio status grada prijatelja ženskog poduzetništva, a na Kongresu poduzetnica održanom u Zagrebu, najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, Grad Vukovar i službeno je dobio Povelju “Grad prijatelj ženskog poduzetništva”. Prvi je ciklus edukacija pohađalo 45 poduzetnica. Prema riječima direktorice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanele Dropulić, na edukacijama je obrađen niz tema važnih za sadašnje i potencijalne poduzetnike, poput motivacije, upoznavanja trendova na tržištu, uspješno pozicioniranje proizvoda i usluga na tržištu te kvalitetne prezentacije poslovnih aktivnosti, uključujući i pisanje projekata za EU fondove.

- Hrvatska nije zemlja poduzetničkog karaktera i u njega se najčešće ulazi iz nužde, kada ljudi ostanu bez posla. Stoga ih je važno upoznati sa zakonskim odredbama i motivirati da ne odustanu kod prve prepreke - rekla je Dropulić.

Dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić naglasila je kako je razvoj gospodarstva primarni zadatak gradske uprave, jer bez toga ne može doći do povećanja broja radnih mjesta, ali i zaustavljanja iseljavanja.

Ove je godine vukovarskim poduzetnicima na raspolaganju 12,5 milijuna, od čega je Grad Vukovar osigurao dva milijuna kuna i poduzetnici će ih moći koristiti kroz 19 različitih mjera malih potpora. Intervencijskim je planom osigurano sedam milijuna kuna, dok će s 3,5 milijuna kuna kroz različite mjere poduzetnike podupirati Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Poduzetnica Ružica Dufek iz Agencije za promet nekretnina, zahvalila je gradskoj upravi na potporama, naglasivši kako im je to na zahtjevnom tržištu značajan vjetar u leđa.

- Prije dvije godine kao poticaj za reklamiranje i opremu dobila sam 16 tisuća, a prošle godine 18 tisuća kuna. Organizirane su nam i besplatne edukacije na kojima nas stručnjaci informiraju o novinama - rekla je Ružica Dufek te dodala kako se poduzetništvo u Vukovaru razvija i treba pozitivno gledati u budućnost. Dragana Korpoš

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike