Crna kronika
INTERVENCIJA PROFESIONALNIH VATROGASACA U OSIJEKU

Gorjele terasa i kuća u Banjalučkoj ulici
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

OSIJEK

U četvrtak, oko 12 sati, izbio je požar na terasi kuće u Banjalučkoj ulici 39 u Osijeku. Prvi je vatru primijetio poštar i nazvao vatrogasce. Prema dostupnim informacijama, bračni par koji stanuje na toj adresi nije bio u kući. Sreća u nesreći je što se baza osječkih profesionalnih vatrogasaca nalazi nedaleko od kuće na kojoj je izbio požar pa su vatrogasci tek nekoliko minuta nakon dojave dojurili i ugasili vatru, spriječivši njezino širenje. Dojavu o požaru dobili su u 12.02, a za tri minute već su ga gasili. U intervenciji je sudjelovalo devet vatrogasaca, koji su izišli na teren s dva vozila. Na intervenciju je došao i zapovjednik JPVP-a Pero Čeman.

- Dolaskom na mjesto intervencije odmah smo lokalizirali i ugasili požar. Za sada se čini da je požar krenuo od produžnog kabela u koji su bili uključeni hladnjak škrinja od 500 litara i hladnjak ladičar od 400 litara, koji su se nalazili na tarasi. Terasa je veličine 7 x 4 metra. Požar se s terase proširio na balkonska vrata i drveni prozor, a potom je ušao u kuću. Preko nadstrešnice, požar je ušao u još dvije prostorije unutar kuće - doznajemo od zapovjednika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

U požaru je izgorjelo sve što je bilo na terasi, drvene grede i tzv. rogovi, kao i dio namještaja u kući. Policija će očevidom, uz protupožarnog inspektora, utvrditi točan uzrok izbijanja požara, kao i visinu nastale štete.S.Lacić

Vlasnici u vrijeme izbijanja požara nisu bili u kući

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike