TvObzor
BRANDON ROUTH

Neočekivani događaji i život i fikciju čine zanimljivijim
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Brandon Routh jedan je od onih glumaca koji će ostati zapamćen po ulogama superheroja. Svjetsku slavu stekao je ulogom Clarka Kenta/Supermana u nastavku iz 2006. godine, a nakon što je dvije godine igrao Rayja Palmera/Atoma u hit-seriji “Arrow”, njegov lik (i još brojni drugi superheroji) dobili su vlastitu seriju “Legende sutrašnjice”, koju već neko vrijeme možemo pratiti na Doma TV.

Kao treći od četvero djece u obitelji, Routh je rođen u listopadu 1979. u Iowi; majka mu je nastavnica, a otac postolar. Zanimljivo je da je odrastao u Norwalku, 150 kilometara od Woolstocka, rodnog mjesta prerano preminulog glumca Georgea Reevesa, prvog koji je utjelovio Supermana na televiziji. Tijekom odrastanja Brandon je smatrao da nije realno očekivati da gluma postane njegov posao s punim radnim vremenom, s obzirom na sredinu iz koje dolazi. U slobodno vrijeme svirao je trubu i klavir, a u srednjoj školi bavio se sportom te igrao u kazalištu. U tim godinama opisivao se “maminim dečkom” i “ne baš popularnim klincem” te istaknuo da je volio “Superman” filmove i stripove.

Slojevi prošlosti

Prije filma “Superman: Povratak” gostovao je u serijama kao što su “Gilmorice”, “Zaboravljeni slučaj”, “Will i Grace” te je snimio dva kratka filma. Poslije nije uspio ostvariti zapaženu karijeru, sve dok prije dvije godine nije dobio jednu od glavnih uloga u “Legendama sutrašnjice”, mreže The CW.

Bili ste dio “Arrow-svemira” od treće sezone “Arrowa”, ali ovo je prvi put da smo dobili uvid u Rayevo djetinjstvo. Jeste li bili uzbuđeni zbog toga što ćete se pozabaviti njegovom prošlošću?

- Jesam! Bilo je definitivno super dodati još nekoliko slojeva njegove prošlosti, samim time bolje ga razumjeti i omogućiti da publika to vidi, a zatim i zaviriti u osamdesete, što nam je zanimljivo razdoblje.

Koji vam je omiljeni dio snimanja serije smještene u osamdesetima?

- Uf, jednostavno sve! Mislim, većina mog djetinjstva odvijala se u osamdesetima, stoga se bilo zabavno prisjetiti tih vremena te donijeti sve one filmove koje nismo imitirali, nego obradili s obožavanjem te ih utkali u našu seriju - uz brojne reference. Sjajna zabava! Imali smo i lažnu Noć vještica prije prave, što je isto bilo super. Napravili su pravo selce s ukrasima za Noć vještica na svim kućama i to je bilo poput rane proslave Noći vještica.

Treći kotačić

Kako vam je bilo raditi s mladim glumcem koji je u epizodnoj ulozi tumačio Raya Palmera u mlađim danima?

- Jack Fisher odradio je odličan posao, a imao je uistinu mnogo posla. Snimao je satima, plakao je kad su ga lovili zločesti dečki, ali dobro se snašao sa zelenim ekranom. Jedva čekam pogledati finalni proizvod. Smatram da donosi mnogo šarma tom liku.

Kad ste pročitali scenarij za finale druge sezone i shvatili kako će priča završiti ove sezone, kakva je bila vaša reakcija?

- Kad pomisliš da znaš što se događa u našoj seriji, sve se promijeni, što je meni uzbudljivo. Malo je i uznemirujuće. To je ono što je jedinstveno i kul u našoj seriji. Neočekivani događaji život čine zanimljivim, a tako je i sa serijom. Želite kontinuirano i na razne načine biti izazvani ili se boriti s nečim naizgled nemogućim. To i nas tjera naprijed.

Je li Ray spreman za ljubav u trećoj sezoni?

- Mislim da je Ray nekako uvijek spreman za ljubav! Imao je mnogo vremena raščistiti sam sa sobom što osjeća prema Kendri, i mislim da je znao – čak i prije nego što je ona prekinula s njim – da će njihov odnos u toj vezi, ako se ona nastavi, uvijek biti napet zbog njezine vječne povezanosti s Hawkmanom. Ray je dobar u racionaliziranju svega i shvaćanju što se zbiva. Uvijek je spreman i otvoren za ljubav. Ako bude našao kakvu simpatiju, bilo bi dobro da ovaj put tu ne bude trećeg kotačića.

Pripremio: Adrian ANDREJEK

Legende sutrašnjice 2 Doma TV, ponedjeljak-petak, 22.20

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME:Brandon James Routh

DATUM ROĐENJA: 9. listopada 1979.

MJESTO ROĐENJA: Norwalk, Iowa

LJUBAV: supruga Courtney Ford

DJECA: sin Leo James

Najčitanije iz rubrike