TvObzor
TV U SVIJETU

Krypton - Supermanov djed u borbi za pravdu
Objavljeno 16. ožujka, 2018.

Filmovi o superjunacima odavna su osvojili Hollywood, a sada i svaka televizijska kuća želi imati svoju seriju o superjunacima. Arrow, Flash, Daredevil, Gotham, Agenti Shielda samo su neki od superjunačkih naslova koji se pojavljuju u obliku serija, a za nekoliko će im se dana pridružiti još jedan naslov. Prošle su tri i pol godine otkako je najavljen prequel “Supermana”, čija je radnja smještena u vrijeme prije nego što je Superman uopće došao na svijet, a fokusira se na njegova djeda Seg-Ela (Cameron Cuffe), koji priča o svojoj obitelji.

“Priča o mojoj obitelji jest priča o pobjedi i žrtvama. Kako smo predvodili revoluciju protiv tiranije i kako je sada na meni da spasim svoj svijet”, govori Seg. Planet Krypton u opasnosti je od uništenja, ali je još prerano za kraj, koji bi trebao doći tek nakon rođenja Čovjeka od čelika, i netko dolazi iz budućnosti kako bi to spriječio. Upozorenje na nadolazeću propast dolazi od Adama Strangea (Shaun Sipos), arheologa sa Zemlje koji se našao na Kryptonu. “Tamo odakle ja dolazim, tvoj je unuk najveći junak u svemiru”, Strange govori Seg-Elu. U stripovima je Strange uz pomoć Zeta-Beama transportiran iz Perua na planet Rann. Koristeći se njihovom naprednom tehnologijom štitio je ljude i surađivao sa Supermanom i Greenom Lanternom. Osim što mora osigurati da se njegov unuk rodi, Seg-El također mora sačuvati reputaciju svoje obitelji nakon što su izopćeni iz kryptonskog društva. Kako će mu sve to poći za rukom, otkrit ćemo nakon iduće srijede, 21. ožujka, kad se serija “Krypton” počinje prikazivati na kabelskoj mreži Syfy.

Glavne uloge tumače relativno nepoznati Cameron Cuffe kao Seg-El, zatim Shaun Sipos kao Adam Strange (sjećamo ga se iz druge SF serije, “Tamna tvar”), Georgina Campbell kao Lyta Zod (“Broadchurch”), Elliot Cowan kao Daron-Vex (“Da Vincijevi demoni”), Ann Ogbomo kao Alura Zod (“Svjetski rat Z”), Rasmus Hardiker kao Kem, Wallis Day kao Nyssa, Aaron Pierre kao Dev-EM, Ian McElhinney kao Val-El (“Igra prijestolja”), Paula Malcomson kao Charys i Blake Ritson kao Brainaic. Glavni izvršni producent serije je David S. Goyer (“Čovjek od čelika”, “Batman v. Superman: Zora pravednika”, “Vitez tame” trilogija), a izvršni producent i showrunner je Damian Kindler (“Sanjiva dolina”). Na TCA turneji David S. Goyer dao je naznake da bi se u seriji mogli pojaviti likovi Greena Lanterna i Omege Mana. Rekli bismo da će serija, s obzirom na to koliko ju čekamo i koliko su imali vremena da ju izglancaju, biti prava bomba, ali bojimo se da su čelnici mreže premijeru odgađali upravo zato što nisu zadovoljni serijom i nemaju povjerenja u njezin uspjeh.

Adrian ANDREJEK

ŽANR: SF/akcija

AUTOR: David S. Goyer

ULOGE: Cameron Cuffe, Georgina Campbell, Ian McElhinney, Elliot Cowan

MREŽA: Syfy

DATUM: 21.3.

EPIZODA: 12

Najčitanije iz rubrike