Sport
DERBI ZAČELJA

Barišić zabio za vodstvo Cibalije, suigrač Ikić ga poništio
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

Vezani članci

GOSTI ZADOVOLJNI ULOVOM

Bartolović: Bili smo tromi i neuvjerljivi

Zaostala utakmica 23. kola Prve HNL bila je i derbi začelja između Cibalije i Rudeša. A derbi je završio bez pobjednika. Prvijenac za Cibaliju zabio je Josip Barišić, ali poništio ga je suigrač Ikić, koji je skrenuo loptu u mrežu i darovao Zagrepčanima bod u Vinkovcima.

U prvom poluvremenu vidjeli smo tek pokoji izlet prema jednom ili drugom golmanu. Važnost je tog susreta nogometašima oba sastava vjerojatno "odsjekla noge" jer, bez obzira na povike s klupe, igra je bila mlaka, bez trke, bez velike žustrine... A u takvom odmjeravanju snaga nije bilo ni prilika. Samo dva detalja iz prvog poluvremena vrijedna su spomena. U 13. minuti s 20-ak metara Anderson je opalio neometan i sreća za Cibaliju što je lopta otišla pored gola. Prva poluprilika domaćina bila je u 40. minuti kada je s desne strane Muženjak ubacio, a za milimetar nizak u skoku bio je usamljeni Barišić.

I u drugo poluvrijeme krenulo se mlako bez žari i trke. Ponovno se sve odvijalo između dva šesnaesterca, sve do 55. minute kada je Barišić dobio loptu na otprilike 25 metara od gola vratara Čondrića, obišao svojeg čuvara Borevskog i onda opalio snažno, neobranjivo za Čondrića. Na odgovor Rudeša nije se dugo čekalo, već u 60. minuti Zagrepčani su poravnali. Napadač Rudeša Budimir obišao je vratara Brkića i gurnuo loptu prema golu, a u klizećem ju je startu Ikić ugurao u mrežu. Trener Cibalije Mladen Bartolović pokušao je uvođenjem napadača pokrenuti presing prema golu Rudeša, međutim igra je i dalje bila beskrvna, bez trke i s puno pogrešnih dodavanja. Pokušavali su Vinkovčani doći do drugog pogotka, ali u takvoj igri ostavljali su dosta prostora za kontre Rudeša. No, gosti to nisu uspjeli kapitalizirati. U 90. minuti sjajna prilika za domaćine, ali vratar Josip Čondrić spasio je Rudeš od poraza. Odličan šut prema golu uputio je Barišić, a krajnjim naporom Čondrić izbacuje loptu u korner za remi i podjelu bodova u Vinkovcima.

Antun GRGIĆ

VINKOVCI - Stadion: HNK Cibalia. Vrijeme: oblačno. Teren: dobar. Gledatelja: 470. Sudac: Igor Pajač (Zelina) - 6. Strijelci: 1:0 Barišić (55), 1:1 Ikić (60.-ag). Žuti kartoni: Rubić, Ikić (Cibalia), Segado, Paez, (Rudeš).

IGRAČ UTAKMICE: JOSIP ČONDRIĆ (RUDEŠ)

CIBALIA                           1  (0)

Brkić 6, Opara 5, Ikić 6, Soldo 5,5, Rubić 5,5, Muženjak 5,5 (od 54. Vitaić 5,5), Plum 5,5, Kordić 5,5 (od 74. Mikličević-), Mrdeša 6, Galić 5,5 (od 65. Tomašević-), Barišić 7.

RUDEŠ                              1  (0)

Čondrić 7, Grujević 5,5, Paez 6, Borevković 5,5, Glauder 5,5, Einar 5, Segado 5 (od 56. Ivančić 5), Lulić 5 (od 81. Turčin-), Kamenar 5 (od 67. Fazli-), Anderson 6, Budimir 6.

1:0

Na otprilike 25 metara od gola loptu je primio Barišić, obišao Borevkovića i onda snažno opalio za vodstvo Cibalije

1:1

Lulić je odlično gurnuo Budimira u akciju, koji obilazi vratara Brkića i onda lagano šalje loptu prema mreži Cibalije, Ikić uklizava i posprema loptu u gol

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike