Osijek
CENTAR ZA INFORMIRANJE I SAVJETOVANJE

Radionica o načinima aktivnog traženja posla
Objavljeno 15. ožujka, 2018.

U prostorima Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, pod vodstvom stručnih savjetnika Jagode Ringel i Danijela Mišure, održana je redovna radionica razvoja zapošljivosti kojoj je nazočilo desetak mladih osoba do trideset godina koje su tek ušle u evidenciju nezaposlenih, nakon školovanja ili radnog odnosa.

Kako bi pristupili radionici, nezaposleni se trebaju javiti svojem matičnom savjetniku pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje osobno ili e-mailom. Na radionici su prisutni mogli doznati više o načinima aktivnog traženja posla, izvorima informacija na tržištu rada, ali i pisanom i usmenom predstavljanju poslodavcu.

Također se moglo saznati sve o postupku profesionalne selekcije, načinima suočavanja sa strahom od psihologijskog testiranja, dostupnim online servisima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i postojećim pravima i obvezama nezaposlenih osoba u evidenciji HZZ-a.

- Nakon radionice oni koji žele mogu zajedno sa stručnim savjetnikom pregledati i, prema potrebi, prepraviti životopis. Također je moguće naknadno se javiti sa životopisom ili zamolbom za posao kako bi dobili povratnu informaciju od stručnih savjetnika što bi trebalo eventualno korigirati. Nekima je potrebno samo malo usmjeravanja, a s nekima krećemo od početka pisanja životopisa i zamolbe za posao - izjavio je Danijel Mišura, stručni savjetnik CISOK-a.

Dodao je kako korisnicima nude mogućnost simulacije razgovora za posao gdje stručni savjetnik u ulozi voditelja intervjua prolazi kroz tipična pitanja na razgovoru za posao. Nakon razgovora korisnik dobiva povratnu informaciju o svojim odgovorima te prijedloge za njihovo poboljšanje. F. Mamić

Danijel Mišura

stručni savjetnik CISOK-a

Nekima je potrebno samo malo usmjeravanja, a s nekima krećemo od početka pisanja životopisa i zamolbe za posao

Najčitanije iz rubrike