Crna kronika
NESREĆA KOD MERCATORA U OSIJEKU

Taksijem na zebri oborio baku, djeda i unuka (3)
Objavljeno 15. ožujka, 2018.

OSIJEK - Vozač taksija u utorak je u večernjim satima na pješačkom prijelazu u Vinkovačkoj ulici u Osijeku (kod Mercatora) naletio na tri pješaka, među kojima je bilo i 3-godišnje dijete. Svi pješaci su ozlijeđeni, a kako neslužbeno doznajemo, riječ je o baki, djedi i unuku.

- Prometna nesreća dogodila se oko 20 sati kada je 40-godišnji vozač osobnog automobila upravljao Vinkovačkom ulicom od sjevera prema jugu. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, vozač se nije približio sigurnom brzinom da bi propustio pješake koji su stupili na pješački prijelaz. Zbog toga prednjim je dijelom vozila udario u 64-godišnjaka i 57-godišnjakinju i dijete. Zbog zadobivenih ozljeda tih je troje pješaka prevezeno kolima Hitne medicinske pomoći u Klinički bolnički centar. Kako doznajemo nitko nije životno ugrožen. Protiv vozača slijedi prijava - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Za vrijeme očevida dio ceste na kojoj je morao ostati taksi bio je djelomice zatvoren za promet, a policajci su promet propuštali drugim kolničkim trakom.

Iako se većina taksista pridržava prometnih pravila, uvijek se nađe neki vozač koji žuri. “Ima onih koji voze tako da bi bili uzor svakom vozaču, ali, na žalost, ima i onih koji luduju, jure, naglo koče i izlijeću ispred tebe. Najgore je kada se 'zalijepe' iza tebe i tiskaju te da brže voziš”, kazao nam je Osječanin koji svakodnevno sudjeluje u prometu osječkim ulicama.

Iz policije podsjećaju vozače da povećaju oprez i poštuju pješake u prometu.

- Usporite vozila kada se približavate pješačkom prijelazu zbog propuštanja pješaka koji prelaze kolnik! Zaustavite vozilo ispred pješačkog prijelaza kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe, ili druge osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz! Ne parkirajte vozilo na nogostupu, raskrižju i na pješakom prijelazu! - upozoravaju iz MUP-a.

Sandra LACIĆ
U DVIJE GODINE POGINULA 123 PJEŠAKA

Prema statistici MUP-a, u protekle dvije godine u Hrvatskoj su u prometnim nesrećama smrtno stradale 123 osobe. Još 3005 pješaka lakše je ili teže ozlijeđeno. Kao pješaci u prometu, tijekom 2016. i 2017. godine, smrtno je stradalo četvero djece, a još 100 ih je ozlijeđeno teško i 400 lakše. Na pješačkim prijelazima u posljednje dvije godine u Hrvatskoj se dogodilo 385 prometnih nesreća.

ozljede

NITKO NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike