Regija
OŠ TRENKOVO

Za energetsku obnovu 1,7 mil. kuna
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

TRENKOVO - Energetska obnova zgrade Osnovne škole “Vladimir Nazor” Trenkovo sedmi je projekt od ukupno 12 s područja Požeško-slavonske županije koji su uspješno prijavljeni na javni poziv. Veliku pomoć pri prijavi dala je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – Panora. Na početnoj konferenciji o projektu govorili su ravnatelj škole Josip Prološčić, Senka Horvat, Tomislav Ilić, Dijana Bravić i župan Alojz Tomašević.

Energetska obnova zgrade obuhvaća povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, izvedbu rampe za invalide. Partner je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.693.239 kuna, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 966.483 kuna, a ostatak Požeško-slavonska županija kao osnivač škole. Škola se uz pomoć Panore prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja, od kojega je odobreno sufinanciranje vlastitih sredstava korisnika u iznosu do 488.124 kuna.

Energetska obnova rezultirat će 54,44-postotnom uštedom toplinske energije, a zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u C. Završetak projekta očekuje se do kraja veljače 2019. godine.

Školu trenutačno pohađa 183 učenika. AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike