Regija
MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA:

Luciću za kupnju kuće 81.000 kuna
Objavljeno 15. ožujka, 2018.

Vezani članci

POSLJEDNJI STANOVNIK KONTEJNERSKOG NASELJA

Branitelj ne želi ići iz kontejnera dok mu država ne kupi kuću

GUNJA - Razvojačenom hrvatskom branitelju Stjepanu Luciću iz Gunje, koji sa svojom nevjenčanom suprugom ne želi izići iz kontejnera postavljenog još sredinom 2014. nakon katastrofalnih poplava sve dok mu država trajno ne riješi stambeno pitanje, Ministarstvo hrvatskih branitelja ponudilo je novac za kupnju kuću, ali ih Lucić ni nakon godinu i pol još nije realizirao. U odgovoru na naš upit u Ministarstvu pojašnjavaju da je 2015. godine Lucić podnio zahtjev za dodjelu financijske potpore za kupnju prve nekretnine.

“Rješenjem Ministarstva hrvatskih branitelja od 22. rujna 2016. godine utvrđeno mu je pravo na nepovratnu financijsku potporu za kupnju prve nekretnine. U provedenom postupku utvrđeno je da gospodin Lucić ima status dragovoljca iz Domovinskog rata koji je proveo u borbenom sektoru više od tri godine, da njegovo obiteljsko kućanstvo ima dva priznata člana te da mu u skladu s odredbom članka 11. stavka 1. točke b. Uredbe pripada 45 m2 stambene površine”, pojašnjavaju u Ministarstvu. Ističu da je Stjepanu Luciću utvrđena nepovratna financijska potpora u iznosu od 81.000 kuna, koja je utvrđena sukladno Uredbi o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata (NN 78/13).

“Prije isplate financijske potpore gospodin Lucić je dužan zaključiti (pred)ugovor o kupnji nekretnine, uručiti ovom Ministarstvu vlastoručno potpisano očitovanje te jednu bjanko-zadužnicu kao osiguranje za namjensko trošenje dodijeljenih sredstava. Gospodin Lucić u kontaktu je s Ministarstvom hrvatskih branitelja, no do današnjeg dana imenovani nije realizirao dodijeljena financijska sredstva”, stoji u odgovoru Ministarstva. M.L.O.

Rješenje o pravu na nepovratnu potporu, koja nije realizirana, doneseno je 22. rujna 2016.

Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

IAKO SE TEMPERATURE VEĆ PENJU DO 30

Preuranjeno ljeto neće požuriti sezonu bazena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

2

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

3

DRŽAVNO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Na prodaju 101,6 hektara,
početna je cijena 546.281 euro