Sport
EKIPNO PLIVAČKO PRVENSTVO HRVATSKE

Sljedeće godine obje selekcije Osijek Žita u B konkurenciji
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

U Zagrebu je na bazenu Svetice održano Ekipno plivačko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupio i Osijek Žito. Osječki je klub s djevojkama sudjelovao u najjačoj konkurenciji, A programu, dok su se momci natjecali u B programu. U svakom se nadmetalo po osam klubova, a za ukupni poredak zbrajali su se rezultati po bodovima.

Ženska ekipa bila je pomlađena u odnosu prema prošlogodišnjem prvenstvu, kada je i izboren ulazak u A program, te nije mogla parirati ostalim konkurentima. Osječke su plivačice tako zauzele posljednje, osmo mjesto s 12.780 bodova te će se sljedeće godine natjecati u B programu. U Zagrebu su nastupile u sastavu Ivana Granoša, Klara Božičević, Dora Terzić, Ema Vlahović, Petra Katavić, Petra Bilić i Ira Ivković.

Muška momčad zauzela je sedmo mjesto u B programu sa 14.114 bodova, a bolji plasman odnijela je ozljeda koljena najboljeg plivača Ivana Filipovića koji je morao odustati od nastupa već nakon prve utrke. Osim njega plivali su još Marin Valinčić, Antonio Antunović, Petar Knežević, Marko Filipović, Sven Radić i Filip Ovničević, a sedmim je mjestom očuvan status u B programu.

Naslov najboljeg kluba u obje je konkurencije pripao zagrebačkoj Mladosti. Plivačice su slavile s 18.876 bodova, ispred ZPK (18.649) i Dubrave (18.255), a plivači s 19.179 bodova, ispred Medveščaka (17.853) i Primorja (17.642). U B programu prvo mjesto i plasma na A prvenstvo izborio je Šibenik kod plivača (17.003) te Medveščak kod plivačica (16.548). G. Roguljić

Najčitanije iz rubrike