Osijek
RAZVOJ TURIZMA - STRATEŠKI INTERES ŽUPANIJE

Tapšanji: Raznolikost ponude naša je prednost
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

Razvoj turizma od strateškog je interesa Osječko-baranjske županije. Potvrđuje to i činjenica da je Županija ustrojila posve novi upravni odjel koji će se baviti samo tim segmentom. Krenulo se i u brendiranje slavonskog turizma. Raste broj dolazaka turista, kao i broj noćenja, Osijek je proglašen najboljom kontinentalnom destinacijom, Baranja je najbolja destinacija ruralnog turizma. Lobira se da Osijek iduće godine bude domaćin središnjeg godišnjeg okupljanja turističkih djelatnika...

Dio zasluge u svemu ovome pripada i HGK - Županijskoj komori Osijek kao aktivnog promicatelja lokalnih turističkih potencijala. Ove su godine oni intenzivirali svoje edukativne kapacitete. Cijelo se proljeće u ŽK Osijek održavaju radionice i edukativna predavanja koja bi zainteresiranim subjektima trebala približiti iskustva razvijeni(ji)h. Počelo je s radionicama, održane su dvije, prva o zdravstvenom turizmu, druga o cikloturizmu.

- Kroz našu županiju prolaze dvije velike biciklističke rute, Eurovelo 6 i Eurovelo 13, pa se time i otvaraju brojne mogućnosti za razvoj cikloturizma. S obzirom na potencijal koji ima Osječko-baranjska županija, svoj interes mogu pronaći i ugostitelji i pružatelji usluga smještaja, ali i svi ostali jer cikloturisti žele “osjetiti” kraj kroz koji prolaze i vidjeti njegovu kulturno-povijesnu baštinu te uživati u domaćoj gastronomiji - kaže Marija Tapšanji iz Odsjeka za turizam HGK - Županijske komore Osijek.

U pripremi je radionica o kulturnom turizmu, uostalom 2018. je Europska godina kulturne baštine, a Tapšanji podsjeća kako su Grad Đakovo i Općina Gorjani bili prošlogodišnji finalisti Europske destinacije izvornosti (EDEN).

- Sve ove radionice radimo s parterskim institucijama, kako bismo našim članicama što bolje pokazali praktična rješenja onih koji imaju u svemu ovome više iskustva - kazuje Tapšanji.

Na rasporedu su i dvije edukacije. Prva je 27. ožujka, kada će biti predstavljen Zakon o pružanju usluga u turizmu (stupio na snagu s početkom godine, nap. a.). Tapšanji ističe kako će to biti edukacija za primjenu tog zakona. Potom je početkom travnja planirana dvodnevna edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi. Ovdje će se kao partner, precizira naša sugovornica, pojaviti djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Naposljetku, upravo raznolikost potencijala koji Slavonija i Baranja nudi glavni je adut koji ne smijemo zanemariti.

- Moramo razvijati ono što imamo, a raznolikost turističke ponude naša je prednost - zaključuje Tapšanji. D. Kuštro

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana