Osijek
ZA LASLOVAČKE INVESTICIJE NUŽNO SUFINANCIRANJE

Traže pomoć za rekonstrukciju cesta u Zadružnoj i Vinogradskoj
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

Općina Ernestinovo priprema se za rekonstrukciju dviju cesta u Laslovu, što je investicija ukupne vrijednosti od dva milijuna kuna. Riječ je o, navodi općinska načelnica Marijana Junušić, o Vinogradskoj i Zadružnoj ulici.

Postojeća cesta u Zadružnoj ulici u izrazito je lošem stanju te je nužno što prije početi njezinu obnovu. Upravo stoga prijavljena je njezina rekonstrukciju na dva natječaja - na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a i na natječaj Osječko- baranjske županije. Procijenjena vrijednost radova u Zadružnoj iznosi 1,5 milijuna kuna. Mađutim, ako projekt i bude odobren, Općina će morati i iz vlastitog proračuna sufinancirati gradnju ceste jer Ministarstvo može odobriti maksimalno milijun kuna.

- Dakle, budući da je vrijednost radova velika i premašuje općinske proračunske mogućnosti, za ovaj smo projekt tražili financijsku potporu i Ministarstva i Županije, a Općina će iz vlastitog proračuna sufinancirati razliku do 1,5 milijuna kuna – navodi Junušić.

Druga, nerazvrstana, cesta u Vinogradskoj ulici u iznimno je lošem stanju, dvosmjerna je, a nalazi se u središtu naselja. Uz cestu je Park hrvatskih branitelja, gdje će se graditi dječje igralište.

- Postojeći je kolnik na manjem dijelu od tucaničkog zastora, a velikim je dijelom napravljen od kamenih kocki i zemlje. Tijekom kišnih razdoblja mještanima i sudionicima u prometu otežan je prolazak jer cijela cesta bude prekrivena blatom, a udarne su rupe ispunjene vodom. Kako bismo mogli rekonstruirati nerazvrstanu cestu, izradili smo projektno-tehničku dokumentaciju i ishodili građevinsku dozvolu. Rekonstrukcijom će se nerazvrstane ceste u Vinogradskoj ulici znatno unaprijediti sustav prometne infrastrukture, podignuti razina sigurnosti i udobnosti u prometu, razina komunalnih usluga i pružiti zadovoljavajući standard lokalnom stanovništvu. Procijenjena je vrijednost rekonstrukcije ove ceste 500.000 kuna. Projekt smo nominirali na Ministarstvo graditeljstva i zatražili potporu od 250.000 kuna, a ako bude odobren, ostatak od 250.000 kuna osigurat će Općina Ernestinovo iz vlastitih sredstava – navodi Junušić. D. Pejić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike