Regija
EU PROJEKT UDRUGE VELIČANKA

Pet općina i grad Kutjevo
zaposlit će šezdeset žena
Objavljeno 13. ožujka, 2018.

KUTJEVO

Udruga Veličanka iz Velike, zajedno s partnerima, nositelj je velikog projekta financiranog EU novcem, zbog čega su održali konferenciju za novinare u kinodvorani Kutjevo, kojoj je nazočilo i 60 žena koje će se uskoro zaposliti u projektu “Zajedno možemo više”. Djelovanje udruge Veličanka najvećim dijelom usmjereno je na unaprjeđenje kvalitete života svih dobnih skupina, s posebnim naglaskom na skrb o osobama starije životne dobi te pružanje pomoći najugroženijim skupinama društva. Sukladno s tim, udruga je prepoznala svoju priliku u Pozivu na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – program zapošljavanja žena”, koje je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. Projekt je prijavljen u suradnji s projektnim partnerima - općinama Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac, gradom Kutjevom, Požeško-slavonskom županijom, Centrom za socijalnu skrb Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Požega.

Projekt će trajati 30 mjeseci, prihvatljivi su troškovi 8.266.601 kune, uz stopostotno financiranje iz Europskog socijalnog fonda. Projektom će se obrazovati, osposobiti i zaposliti 60 nezaposlenih žena, s posebnim naglaskom na žene starije od 50 godina, koje će pomagati i skrbiti o više od 300 korisnika. Mjesečno će se dijeliti kućanske i higijenske potrepštine korisnicima na području općine Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac te grada Kutjeva, rekao je predsjednik udruge Stanko Raguž.

- Udruga Veličanka trenutačno zapošljava 19 osoba, a nakon zapošljavanja još 60 žena u okviru toga projekta, broj će porasti na 79, čime se zaista ponosim – rekao je Raguž.

- Uspjeli smo dobiti projekt za pet općina i jedan grad koji su odlučili ići zajedno. Još četiri grada imaju svoje projekte, ukupne vrijednosti veće od 20 milijuna kuna, u okviru kojih će se na području županije zaposliti 172 osobe, a sredstva će ostati na ovom području – istaknuo je župan Tomašević. AGM Kruna

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike