Regija
MINISTAR BOŽINOVIĆ U OTOKU

Otvorena nova policijska postaja
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

OTOK

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otvorio je u otočkoj gospodarskoj zoni Policijsku postaju Otok, premještenu iz središta grada u HEP-ov objekt.

- Policijska postaja Otok dobila je objekt koji je odličan, moram napomenuti kako smo protekle godine radili na nabavi nužne opreme za policajce, istovremeno smo krenuli u reviziju poslovnih prostora. Policija, da bi kvalitetno obavljala svoj posao, osim što treba biti plaćena i opremljena, mora imati i uvjete za rad. Uvjeti su ovdje u PP Otok prema europskim standardima. Uskoro je pred otvaranjem policijska postaja u Đurđevcu, otvaramo natječaj za gradnju postaje u Imotskom, a nešto slično radit ćemo i za PU zadarsku, tu su također Knin, Metković... - rekao je Božinović.

- MUP je s HEP-om sklopilo ugovor o najmu zgrade na pet godina, a policiju će to koštati 8000 kuna mjesečno. Dobili smo kompletan inventar i sve što je policijskim službenicima potrebno u svakodnevnom radu, kao i prostor za smještaj policijskih automobila. Posebno mi je drago da se to događa u PU vukovarsko-srijemskoj, koja radi ozbiljan posao na zaštiti državne granice - rekao je ministar.

Načelnik PP Otok Dubravko Stojačić rekao ja kako PP Otok ima 55 službenika, no još uvijek nedostaje policijskih službenika.

- Policijska postaja Otok pokriva 12 naselja do granice sa susjednim postajama Tovarnik, Vinkovci i Županja. Velik dio odnosi se na šume i polja, tako da velik dio svojih snaga usmjeravamo na temeljni policijski posao. Kad govorimo o broju službenika, u svako je doba ovdje 45 policajaca. Veći je dio preseljen, no u gradu je ostala služba upravnih poslova. Hoće li se i oni preseliti, vidjet ćemo, odnosno bi li građanima odgovaralo da se upravni poslovi izmjeste ili da ostanu na lokaciji na kojoj se nalaze. Novog opremanja neće biti, zadovoljni smo onim što smo dobili. Osim toga, garažni prostor koji je bivša tvrtka HEP ovdje imala prenamijenit će se prema mogućim standardima u arhivski prostor - rekao je Stojačić.

Zamjenik gradonačelnika Zvonimir Pućo istaknuo je kako će policijski službenici u Otoku sada imati odlične uvjete za rad.

- Zgrada u kojoj je bila postaja građena je u prošlom stoljeću, više puta je obnavljana, nije imala dovoljno prostora, a ovo je sad jedan respektabilan objekt - rekao je Pućo. M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike