Sport
SLAVONSKI DERBI IZ VINKOVAČKOG KUTA

Mladen Bartolović i bez Pervana i Štrkalja zna kako s Osijekom
Objavljeno 13. ožujka, 2018.
Premda su Vinkovčani u završnici mogli doći i do pobjede, trener Bartolović ipak ne žali za propuštenim

Vezani članci

VINKOVAČKI REMI IZ OSIJEKOVA KUTA

Vrijeme je da i Zekić pokaže odlučnost i oslobodi se "starih zasluga"

Cibalia je i u trećem slavonskom derbiju ostvarila pozitivan rezultat, kao i prethodna, nedjeljna je utakmica završila neodlučenim 1:1. Razvoj događaja sličan je onom iz 16. kola, u susretu odigranom u Gradskom vrtu, kada je Osijek poveo, a Cibalia izjednačila, s tom razlikom što se ovaj put to dogodilo u prvom poluvremenu. Malo je nedostajalo da sve završi kao i posljednja utakmica u Vinkovcima. I tada su Osječani poveli, a Cibalia je do kraja slavila.

Lekcija iz borbenosti

Mladen Bartolović je sa svojim igračima održao lekciju Osječanima iz borbenost. Vjerojatno igrači Cibalije ne posjeduju kvalitetu koju imaju Osječani, ali su pokazali kako u ovom trenutku imaju veće srce. Borili su se Vinkovčani protiv Osječana, ali i teškog terena, koji se tek počeo sušiti nakon obilnog snijega. Nakon što su osvojili bod u Puli, ovaj bod protiv Osijeka potvrdio je kako momčad Cibalije ima snage i moći osigurati ostanak u ligi, ali samo kada svi daju svoj maksimum. Imali su Vinkovčani, pretkraj susreta, i priliku osvojiti sva tri boda, ali trener Bartolović ne žali previše za tim.

- Mislim da je utakmica opravdala naziv slavonskog derbija, bar s naše strane, jer smo odigrali kvalitetnu utakmicu i uspjeli ostvariti ono što smo se dogovorili. Dogovor je bio da ne smijemo dopustiti Osječanima da se razmašu. Mislim da nas, osim jedanaesterca, Osijek nije ozbiljnije ugrozio. Na kraju smo imali priliku doći i do tri boda, ali treba biti realan, jer smo igrali protiv stvarno kvalitetnog protivnika, koji u momčadi ima nekoliko jako kvalitetnih igrača. Zadovoljan sam bodom, uspjeli smo Rudešu pobjeći na tri boda, a Istri se približiti na dva.

Nema vremena za slavlje

U ovoj sezoni, u tri odigrane utakmice, Osijek još nije uspio upisati pobjedu nad Vinkovčanima.

- Ove su utakmice posebne, a nama još posebnije jer se borimo za ostanak u ligi, pa su se moji igrači bacali na glavu kako bi došli do pozitivnog rezultata. Moram naglasiti da smo ostali bez najboljeg strijelca i najboljeg asistenta, pa je ovaj rezultat još draži. Kada već spominjem napadače, moram reći da je danas jako dobro odigrao Miličević u vrhu napada, a poslije i Barišić. Vidi se da će nam biti od koristi. S njima smo dobili dimenziju više. Uza sve to, konačno smo postigli i taj pogodak, onaj koji nismo uspjeli postići u protekla četiri kola.

Ovoga tjedna igrači Cibalije neće imati vremena za odmor, prvi je trening bio odmah u ponedjeljak, a već sutra ih čeka zaostala utakmica s Rudešom. Utakmica je to koja bi mogla potvrditi je li Cibalia krenula uzlaznom putanjom rezultata i je li u direktnim okršajima sa suparnicima za ostanak spremna odigrati dobru utakmicu zaslađenu pobjedom.

Antun GRGIĆ

Rudeš

NAKON SLAVONSKOG DERBIJA, DERBI ZAČELJA

Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike