Sport
IVAN GALIĆ:

Pogodak je poklon majci za rođendan
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

Strijelac jedinog pogotka koji je Cibaliji donio vrijedan bod u slavonskom derbiju s Osijekom bio je Ivan Galić u 40. minuti. Pogodak koji je Galić postigao pripremio mu je Miličević, koji ga je pronašao na drugom kraju igrališta, a potom je napadač Cibalije odlično odmjerenim šutom pogodio u suprotni kut nemoćnog vratara Malenice. Veselje zbog postignutog pogotka bilo je veliko, a razlog nam je nakon utakmice objasnio strijelec prekrasnog pogotka, prvog ovoga proljeća za Cibaliju.

- Ovaj bod smo više nego zaslužili, najviše po prikazanoj igri, a i zbog velikog zalaganja svih igrača na terenu. Bod nam također jako puno znači u borbi za ostanak u ligi, a pogotovo nakon onog osvojenog u Puli. Drugi veliki razlog mome veselju je što sam pogotak posvetio svojoj majci, koja je na dan utakmice imala rođendan, pa će mi i zbog toga pogodak ostati zasigurno dugo u sjećanju.

Od tri međusobna susreta, koliko su odigrali Cibalia i Osijek, Galić je u dva bio strijelac, i to oba puta u Vinkovcima. U sedmom kolu s njegovim lijepim pogotkom Cibalia je stigla do vrijednog boda. Očito mu leži Osijek, ali i vratar Malenica.

- Ne bih sebe stavljao u prvi plan. Ja sam samo bio taj koji je poslao loptu u gol, a cijela momčad je “krvarila” za njega. Zbog toga ne mogu ja biti taj koji će ponijeti slavu zbog pogotka, jer su moji suigrači odradili utakmicu baš kako smo se dogovorili, borbeno do krajnjih granica. Zbog toga sve pohvale svim mojim suigračima koji su utkali svoj udio u ovaj bod.

Već sutra je na rasporedu sljedeća prvenstvena utakmica, a ujedno, mogli bismo reći, prva kvalifikacijska. Cibalia u zaostalom susretu dočekuje posljednji Rudeš. Derbi začelja mogao bi u priličnoj mjeri usmjeriti borbu za opstanak, odnosno Cibaliju odmaknuti od posljednje pozicije, koja izravno vodi među drugoligaše.

- Složio bih se s time da je to za nas kvalifikacijska utakmica, ali bodovi u svakoj utakmici bit će nam važni. Koliko god nam je bio važan ovaj bod protiv Osijeka, kao i u onoj u Puli, mislim kako će nam u ovoj utakmici protiv Rudeša tri boda biti još važnija. Mislim da ćemo nakon dobre igre protiv Osijeka moći ponoviti još bolju protiv Rudeša i da ćemo na kraju s tri boda pobjeći Zagrepčanima na velikih šest bodova. Svi želimo dati sve od sebe kako bismo to ostvarili - poručio je Galić. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini