Novosti
SUDAC PROTIV USKOKA

Turudić opet odbio nagodbu
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

Vezani članci

NIZ NEZAKONITOSTI

Suđenje Lovrić Merzel odgođeno

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić u ponedjeljak je ponovno odbio nagodbu Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem koji je kao suoptuženik bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel priznao da joj je dao sto tisuća eura mita, iako je Vrhovni sud u prosincu zaključio da Turudić nagodbu ranije nije mogao odbiti.

Nakon što je sudac drugi put odbio nagodbu, Uskok je zatražio njegovo izuzeće, a početak suđenja je odgođen. Kada je Turudić prvi put odbio nagodbu na uvjetnu kaznu od godine dana, Uskok je podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti, kojega je najviša sudska instanca krajem prošle godine usvojila. Tom odlukom Vrhovni sud je ustvrdio da sudovi ne bi smjeli intervenirati u sadržaj nagodbi optuženika i tužiteljstva i okolnosti slučaja, nego samo kontrolirati njihovu zakonitost. Uskok je i ranije tvrdio da za odbijanje nagodbe i izdvajanje zapisnika i snimke Žužićeva ispitivanja u kojem je teretio bivšu županicu ne postoji nikakvo uporište, s obzirom na to da je taj zapisnik dokaz na kojem je utemeljena optužnica i preduvjet za podizanje optužnice koju je već potvrdilo optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda. No, odvjetnik bivše županice Čedo Prodanović tada je isticao da je Žužić primjer kako "sve što Uskok servira sudovima više ne prolazi bez upita, tako da se njihova statistika od devedeset posto uspjeha u ovakvim slučajevima svodi na razumnije mjere".

Uskok Lovrić Merzel tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOMOVI OSTAJU BEZ PRIHODA KONCESIONARA

U Domu zdravlja Osijek 18 timova želi u privatnike

2

MARIO BANOŽIĆ, NOVI MINISTAR DRŽAVNE IMOVINE

Ovaj je resor dugo godina bio zapušten i puno je posla

3

NAKON 10 DANA PRAVNIK IVAN PAVIĆ IZGUBIO BITKU ZA ŽIVOT

Preminula i druga žrtva zločina u Centru za socijalnu skrb Đakovo