Osijek
UNIKOM ZAPOČEO VELIKO PROLJETNO ČIŠĆENJE GRADA

Za čistoću javnih površina ove godine 460.000 kn više
Objavljeno 13. ožujka, 2018.

Iako veliko proljetno čišćenje grada službeno započinje 1. travnja, Unikomovi su djelatnici sa svojom mehanizacijom za čišćenje već izišli na osječke trgove i ulice.

Naime, pomoćnik direktora Unikoma Stevo Anetić kaže kako su iskoristili lijepo vrijeme da poslove započnu ranije.

- Danas se više nitko ne drži slijepo kalendara, već gledamo u nebo i prognozu jer klasičnih godišnjih doba gotovo da i nema. Tako smo iskoristili lijepo vrijeme da s čistačicama i peračicama operemo središnji Trg Ante Starčevića i Trg Ivana Pavla II., i to nakon ovog snijega i blata koje se nanijelo tijekom zime - kaže Anetić.

No, jedan od razloga zbog kojega su unikomovci iskoristili prvu priliku za pospremanje grada je i činjenica da je Unikom ove godine dobio 460.000 kuna više upravo za program državanja čistoće javnih površina uz obrazloženje da žele pojačano čistiti trgove i ulice u središtu grada.

Naime, proračunska sredstva Grada Osijeka za izvršenje održavanja čistoće javnih površina za 2018. godinu iznose 7,5 milijuna kuna, što je za 460.000 kuna više nego u prethodnoj godini. Povećanje financijskih sredstava izazvano je činjenicom da je Unikom u okviru održavanja čistoće i urednosti javnih površina predložili uvođenje dodatnih stavki u program. To je, primjerice, stavka uklanjanja korova i raznog raslinja koje raste u pukotinama na asfaltu, između betonskih opločnjaka, na spojevima rubnjaka i površina namijenjenih prometu pješaka ili motornih vozila, dakle na površinama koje nisu obuhvaćene programom održavanja zelenih površina. Osim toga, tu je i već spomenuta stavka pojačanog čišćenja trgova i ulica središta grada s ciljem uklanjanja žvakaćih guma i masnih naslaga, kao i dodatna dežurna služba u popodnevnim satima za uklanjanje nepravilno odloženog otpada. Inače, prema planu proračunskih sredstava za 2018. godinu za održavanje javnih zelenih površina i parkova predviđeno je još 8,5 milijuna kuna, a u Unikomu kažu kako će sa sadnjom cvijeća i sadnica još malo pričekati jer su prema dugoročnoj prognozi previđeni minusi tijekom noći. N. Z. Eberhard

7,5

milijuna kuna dobio je Unikom ove godine za čišćenje i pranje ulica

8,5

milijuna kuna dobio je Unikom za održavanje javnih zelenih površina i parkova

Iako pranje ulica i trgova službeno započinje 1. travnja, unikomovci iskoristili lijepo vrijeme

Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike