Osijek
OSNOVNA ŠKOLA AUGUSTA ŠENOE

Problem parkinga
uskoro će biti riješen?
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

- OŠ “August Šenoa”, iako broji oko 300 učenika i pedestak djelatnika, ima samo šest parkirnih mjesta. Ti su ljudi u nedostatku parkinga primorani parkirati na zemljanim putovima i uz cestu - rekao nam je nedavno ravnatelj Krešimir Ćosić. Problem, kaže, još više dolazi do izražaja kada se u školi održavaju natjecanja, priredbe, i kada dolaze korisnici slobodnih aktivnosti. Ističe kako je riječ o velikom problemu koji već godinama pokušavaju riješiti, no neuspješno.

- Još jednom apeliram na sve odgovorne koji nam mogu pomoći, a to su Grad Osijek i GČ Insdustrijska četvrt. Pozivam ih da se uključe u rješavanje ovoga problema prema dopisima koje smo im uputili već više puta. S lijeve i desne strane škole gradski su prostori s kojima bismo mogli dobiti oko 50 parkirnih mjesta i tako bismo riješili problem – kaže ravnatelj Ćosić. Zdravko Nalio, predsjednik GČ Industrijska četvrt kaže kako se trude riješiti problem.

- Mi smo to unijeli u kapitalne investicije Gradske četvrti ne samo ove, nego i prošle i pretprošle godine, kako bi svi djelatnici, roditelji i gosti koji dolaze u školu mogli parkirati ispred škole. Točno je da postoje parcele u gradskom vlasništvu kojima bi se dobila dodatna parkirna mjesta. Sada je sve na Gradu Osijeku.Treba samo imati volju i htijenje da se preko gradskog vijeća to usvoji, napravi projektna dokumentacija, i da se to odradi - kaže Nalio. Iz Grada Osijeka dobili smo odgovor kako su službeni zahtjev ravnatelja pisanim putem zaprimili 23. veljače 2018., i to putem GČ Industrijska četvrt.

- Kako je zahtjev ravnatelja škole išao prema Vijeću GČ Industrijska četvrt, oni su na svojoj sjednici donijeli odluku da se gradnja parkirališta izvrši na uglu Drinske i Krbavske ulice, na zemljištu u vlasništvu Grada Osijeka. Odluka je unesena u Program rada Vijeća GČ Industrijska četvrt za 2018. godinu – potvrdila je Sandra Važić, v. d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose. J. Pejaković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana