Osijek
NAJVEĆE USKRSNO GNIJEZDO NA SVIJETU 2018.

Na Veliki četvrtak počinje
gradnja najvećeg gnijezda
na svijetu. Pridružite se!
Objavljeno 13. ožujka, 2018.

I ove će godine središnji gradski trg biti mjesto najvećeg uskrsnoga gnijezda na svijetu. Pripreme za ovaj događaj počet će već 29. ožujka, a organizator, Agencija “Osijek danas”, poziva sve građane da se pridruže.

- Na Veliki četvrtak počinje gradnja gnijezda i želimo da nam dođe pomoći tko god to želi. Osim poznatog umjetnika Nikole Fallera, bit će tu i učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, a za pomoć su zamoljeni i svi polaznici vrtića i škola u gradu. Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu Grada Osijeka pozvao ih je da na radionicama izrade pisanice koje će se potom 31. ožujka izložiti u gnijezdu – pojasnio je Domagoj Šuster, predstavnik Agencije “Osijek danas”. Dodaje kako će se gnijezdo graditi i na Veliki petak kako bi sve bilo spremno za bogat program na Veliku subotu.

Osim Osječkih zumbića, nastupit će i članice PS Shine, djecu će uveseljavati mađioničar i, već tradicionalno, članovi Moto kluba Osijek, odnosno popularni Motozeke. Također, pridružit će se brojni izlagači, obrtnici i poduzetnici koji će ponuditi za svakog posjetitelja ponešto.

Šuster najavljuje i sadržaje za djecu poput vrtuljka i raznih igara, izviđače iz klubova Javor i Slavonski hrast, potragu za pisanicama, natjecanje u tucanju pisanica i brojne druge sadržaje. Program čiji je suorganizator Grad Osijek te udruga “Mačkamama” započet će u subotu već u 9 sati i trajati do večeri, a cjelokupna će se atmosfera snimati i dronom.

- Još samo da nas vrijeme posluži i bit će odlično! Ovo je jedna od djeci omiljenih manifestacija u gradu, a mi pozivamo i njihove roditelje, bake i djedove te ostale građane da im se pridruže – poručio je Šuster. M. Mihelić

Središnji će se dio manifestacije Najveće uskrsno gnijezdo na svijetu održati na Veliku subotu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije