Regija
ŽUPANIJSKO NATJECANJE SREDNJOŠKOLACA

Slatinčani najbolji povjesničari
Objavljeno 13. ožujka, 2018.

SLATINA - Ukupno 28 učenika iz pet srednjih škola Virovitičko-podravske županije plasiralo se na županijsko natjecanje iz povijesti. U Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini oni su se natjecali u četiri kategorije (po razredima) u pisanoj provjeri znanja – testu te u samostalnom istraživačkom radu.

U kategoriji prvih razreda najuspješniji je bio Ivan Blažević iz Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, dok su drugo i treće mjesto zauzele učenice Srednje škole Marka Marulića Slatina, Iva Tkalec i Terezija Som. Među učenicima drugih razreda prvo mjesto zauzeo je Patrik Dundović iz SŠ M. Marulića Slatina, drugi je bio Mihael Grgurević iz Katoličke klasične gimnazije u Virovitici, a treća Lorena Lončarević iz SŠ M. Marulića Slatina. Najuspješniji učenici trećih razreda bili su Mateo Bošnjak, SŠ M. Marulića Slatina, drugoplasirani Antonijo Martinović, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, i treći Dominik Tovarović, Katolička klasična gimnazija Virovitica. Najuspješniji maturant bio je Filip Gregurec iz Katoličke klasične gimnazije Virovitica, na drugo mjesto plasirala se Stela Zidar iz iste škole, a treće mjesto pripalo je Ines Milak, Srednja škola “Stjepan Ivšić” Orahovica. Samostalni istraživački rad predstavili su jedino Sven Blaževski i Željko Romić iz Gimnazije P. Preradovića Virovitica.

Srednja škola Marka Marulića Slatina ima ukupno pet učenika plasiranih na neko od prva tri mjesta, a dva učenika su i pobjednici u svojim kategorijama, pa je to iz povijesti najuspješnija srednja škola u županiji.

Mentor natjecateljima iz Pitomače je Andrej Osvaldić, učenike iz Orahovice pripremila je mentorica Sanja Karafa, u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici mentor učenicima iz povijesti je Hrvoje Drvenkar, mentorica natjecatelja iz Gimnazije P. Preradovića Virovitica je Ana Novosel Grgić, a mentori slatinskim gimnazijalcima su Dario Kovač (prvi i drugi razredi) i Mirjana Drenski (treći i četvrti razredi. P. Žarković

Najčitanije iz rubrike