Regija
OBILJEŽILI DAN GRADA I GRGUREVO

Ante Potrebica počasni građanin grada Požege
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

POŽEGA - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća jučer je obilježen Dan grada Požege i blagdan Grgureva. Sjednicu su uveličali ministar turizma Gari Cappelli, ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH i predsjednika Sabora RH, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, pomoćnik ministra MUP-a Davor Trut, generalni vikar Požeške biskupije vlč. Josip Krpeljević, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, gradonačelnici Vinkovaca, Našica, Raba, Belišća, Pleternice, Kutjeva, Pakraca, Lipika, Baje iz Mađarske, načelnici općina Kreševo iz BiH, Brestovca, Velike, Kaptol, Jakšić, Čaglin, bivši gradonačelnici Požege Dragutin Štirmer i Vedran Neferović, delegacije Udruga branitelja iz Domovinskog rata, predstavnici gospodarskog, vjerskog i društvenog života grada Požege i Požeštine.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Željko Glavić, a nakon filma u kojem je prikazano što je sve u gradu napravljeno u proteklih 365 dana i što se radi, nazočnima se obratio gradonačelnik Darko Puljašić.

– Vlada je prepoznala ovaj dio Hrvatske i konačno našla vrlo konkretan i vidljiv način rješavanja problema kroz Projekt Slavonija. Samo kvalitetnijom proizvodnjom koju ovaj Grad pomaže i oslobađa od nameta, omogućujemo kvalitetan rad gospodarstvu, omogućujemo veće zapošljavanje i kvalitetniji život u cjelini. U Poduzetničkoj zoni traži se parcela više – rekao je, između ostaloga, gradonačelnik Puljašić.

Uručene su i nagrade Grada zaslužnima. Godišnje kolektivne nagrade dobili su Veleučilište u Požegi i Color emajl d.o.o. Veleučilište pohađa više od 1000 studenata, a gotovo 4000 diplomiralo je na nekoliko studija koje razvija. Nagradu je primio dekan dr. sc. Dinko Zima. Color emajl bavi se metalskom proizvodnjom samostojećih i ugradbenih kamina, čeličnih dimovodnih cijevi te je jedan od većih proizvođača u ovome dijelu Europe. Više od 90 posto proizvodnje izvoze u cijelu Europu, ali i na azijsko tržište. Nagrada je uručena vlasniku i direktoru tvrtke Goranu Šutalu.

Nagradu za humanost dobila je OŠ Antuna Kanižlića za cijeli niz humanitarnih akcija. Između ostaloga, opremili su kuhinju za približno 250 djece jedne škole u Liberiji i brinu se konstantno za dopremu hrane u nju. Nagradu je primila ravnateljica škole Marija Samardžija.

Nagradu Počasni građanin grada Požega požeški gradonačelnik Darko Puljašić uručio je Anti Potrebici, nekada stanovniku Požege, koji je bio sudac i predsjednik Vrhovnog suda, kao i prvi predsjednik Državnog sudbenoga vijeća. Ante Potrebica zahvalio je u ime svih nagrađenih. AGM Kruna

Krediti za turistički smještaj

Da Požega, bogata kulturnom baštinom, poljoprivrednom proizvodnjom, ima velike šanse u razvoju turizma, podsjetio je ministar Cappelli, koji je zainteresiran da se završe neki turistički projekti, poput Požeške kuće. Napomenuo je da će Ministarstvo osigurati povoljne kredite svima onima koji žele urediti smještajne kapacitete, koji nedostaju u ovom kraju.

Kolektivne godišnje nagrade dobili su Veleučilište i Color emajl, Nagradu humanosti OŠ A. Kanižlića

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike