Sport
BEĆARSKI DERBI BEZ POBJEDNIKA

Bijelo-plavi se opet nisu
dobro proveli na Bosutu
Objavljeno 11. ožujka, 2018.
Osječani su se nakon susreta morali suočiti i s opravdanim gnjevom svojih navijača jer su igrom i pristupom još jednom razočarali

Treći put ove sezone Cibalia je zakinula Osječane za bodove. S obzirom na stanje na ljestvici, bod koji Osječani nose iz Vinkovaca nikako ne može biti zadovoljavajući ishod za Zekića i bijelo-plave. A Osječani su se nakon susreta morali suočiti i s opravdanim gnjevom svojih navijača jer su igrom i pristupom još jednom razočarali.

Fabula “bećarskog derbija” bila je ista kao i u prethodna dva susreta. Osijek je poveo, ali nije imao dovoljno znanja i odlučnosti to pretvoriti u pobjedu. Junak Vinkovačna opet je bio Ivan Galić, koji je i u trećem ovosezonskom slavonskom derbiju bio strijelac.

Galićeva majstorija

Početak utakmice protekao je u nadmoći Cibalije. Ušli su domaćini odlučnije i žustrije u utakmicu, pa se Osijek prilično mučio kako bi ih ukrotio. Istina, nije taj pritisak Vinkovčana donio neke prave prilike za pogodak. Plum je u drugoj minuti prvi isprobao svoj udarac s više od 20 metara, nije to bilo loše, ali ni precizno jer je pokušaj završio preko grede. Osijek je uzvratio na isti način, dalekometnim pokušajima prvo Mioča u devetoj, a zatim i Hajradionovića u 13. minuti, ali su obje te lopte upućene s više od 20 metara završile u Brkićevu naručju. Ipak, u 14. minuti Grezda je prvi put umaknuo obrani Cibalije, prvo je iza sebe ostavio Ikića, a zatim i Pluma, koji ga je srušio s leđa u kaznenom prostoru, pa je dosuđen kazneni udarac koji je Hajradinović pretvorio u vodstvo Osijeka. Taj relativno rano primljen pogodak nije obeshrabrio Vinkovčane koji su nastavili pritiskati, ali osim nekoliko gužvi pred Malenicom nisu uspjeli uputiti ozbiljniji udarac. Kako je vrijeme odmicalo, agilnost domaćina je pomalo gubila na zamahu, a kada se već činilo kako je Osijek posve uspio primiriti utakmicu, Cibalia je došla do izjednačenja. U 41. minuti Plum je dobio duel s Barišićem na sredini igrališta, proigrao Miličevića, koji je na drugoj strani pronašao Galića, a on je imao dovoljno vremena, namjestio se i sa 17-18 metara vrlo lijepim udarcem pogodio gornji lijevi kut. Malenica je bio na lopti, ali ju nije uspio skrenuti izvan okvira vrata. Bio je to Galićev treći pogodak ove sezone u susretima protiv Osijeka. Po viđenom u prvih 45 minuta Cibalia je posve zaslužila na odmor otići bez rezultatskog zaostatka jer je bila bolji suparnik. Osijek se opet nije snašao u toj agresiji domaćina, a to se posebno odnosi na sredinu terena gdje se Cibalia uspjela nametnuti.

Vratnica spasila Osijek

U nastavku susreta trener Osijeka Zoran Zekić brzo se odlučio na promjene. Ušli su Marić i Mudražija umjesto Lope i Mioča. To je Osječanima donijelo ravnotežu na terenu, a u 63. minuti i prvu pravu priliku za pogodak. Baš su Mudražija i Marić bili akteri te prilike. Prvi je odigrao odličnu okomitu loptu, a drugi se dobro zagradio i došao u poziciju za udarac, ali je Brkić na vrijeme napustio svoja vrata i uspio ući u šut, lopta se odbila do Grezde, koji je pucao prema golu, gdje nije bilo vratara domaćih, ali je bio Soldo, koji je uspio spriječiti pogodak. Osječani su u nastavku zavladali terenom, međutim, nisu uspijevali napraviti veći promet pred Brkićem. Na kraju su gosti mogli biti i sretni s tim jednim bodom jer je u 89. minuti nakon udarca iz kuta koji je izveo Vitaić, Barišić bio najspretniji u kaznenom prostoru, pucao nogom i pogodio lijevu vratnicu.

Dalibor KELER

VINKOVCI - Stadion Cibalije. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 1360. Sudac: Duje Strukan (Split) – 6,5. Strijelci: 0:1 Hajradinović (15-11m), 1:1 Galić (41). Žuti kartoni: Plum, Muženjak, Karamarko, Brkić (Cibalia), Lopa, Marić (Osijek).

IGRAČ UTAKMICE: IVAN GALIĆ (CIBALIA)

CIBALIA                      1  (1)

Brkić 7, Karamarko 6, Ikić 6, Soldo 6,5, Rubić 6, Muženjak 6, Plum 6,5, Kordić 6, Mrdeša 5,5 (od 79. Vitaić -), Galić 7 (od 76. Tomašević -), Miličević 6 (od 67. Barišić 6).

OSIJEK                        1  (1)

Malenica 6, Šorša 6, Milović 6,5, Barać 6, Barišić 5,5,  Škorić 5,5, Mioč 5 (od 52. Mudražija 6), Hajradinović 5,5,  Lopa 5 (od 52. Marić 6), Grgić 5 (od 86. Ejupi -), Grezda  6.

0:1

Grezdu je u kaznenom prostoru srušio Plum, pa je Strukan pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Hajradinović, koji je “rastavio“ Brkića

1:1

Miličević je lijepo pronašao Galića, koji je sa 17-18 metara krasno naciljao u gornji lijevi kut

derbi Slavonije

Cibalia zna kako zaustaviti bijelo-plave

Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike